Vrátník 4FN 230 54
Moderátor: Moderátoři
Vrátník 4FN 230 54
Již podruhé u něj mám poruchu neustále vydzvednuté linky. Telefonní ústředna se na něj nemůže připojit ani v normálním ani v programovacím modu. Nereaguje na žádné tlačítko. Zkoušel jsem různé porty na ústředně a všude stejné. Jako kdybych tam připojil vyvěšený telefon.
Zkoušel jsem i funkci připojení do hovoru, ale neměla žádný efekt.
Poprvé to řešil odborný servis, ale peníze, které si za to neúčtovali mi příjdou nemístné. Nevíte někdo prosím čím by to mohlo být?
V protokolu tvrdí, že vyměnili tranzistor a procesor. Závada se projevila celkem krátce potom, co jsem vrátník zpět namontoval.
Závada by určitě šla reklamovat jako nekvalitně provedená oprava, ale protže vrátník chvilku normálně fungoval, tak si skoro říkám, že pokud udělají to samé znovu, tak to dopadne stejně....
Je připojen k telefonní ústředně Panasonic KX-T61610. Připojení je vedeno SYKFY kabelem o dvou párech (jeden vlastní linka druhý napájení pro dveřní otevírač 8V-stř)
Bernard píše:Já jsem kdysi kabel SYKFY ke brance zakopal do země a po čase se to vymstilo. Tak jestli ho taky nemáš v zemi, on na to není stavěný.
Tak on je v chráničce, takže by se do něj nemělo dostat nic, ale zkusím ho proměřit. Lecos by to vysvětlovalo, ale přecejenom napájení je v pořádku a myslim, že i napájení z ústředny. Zkusim jí ještě zatížit třeba je nějakej svod v kabelu...