TV TESLA S633TS, chassis E6, nejasí..

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ipm
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ipm »

prepac ale je to blbost a nepresvedcis ma o opaku.... V Service menu sa hodnoty urcite sami nezmenia...... a neulozia.... preco sa teraz same od seba nezmenia???? A preco sa zmenili potom???? pisem ze som nic nerobil stylom pokus-omyl a tv bol pocas celej opravy nastartovany max 5x tak preco by si to nastavenie v sm mal zmenit sam vtedy a teraz nie???
-=IPM=- Manager projektu Tuxík. Uvítam Váš názor na tento projekt.. Viac info na http://www.ipmm.sk
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jezevec »

Prostě se přepíší data v eepromce, stává se to dost běžně. Jestli tomu věříš nebo ne, je mi šumafuk.
ipm
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ipm »

jezevec píše:Prostě se přepíší data v eepromce, stává se to dost běžně. Jestli tomu věříš nebo ne, je mi šumafuk.

Hmmmm... ze som sa este s tym nestretol ze sa prepisu tie data same od seba a zdeformuju obraz :( . Navyse ak sa to stane tak to urcite nieje normalne, a treba najst pricinu. Ak by som este robil v Samsungu a pustil von zariadenie s takouto chybou do vyroby, lebo to chyba urcite je, tak by som letel ja a potom aj inzinyr ktery za spusobenou vadu muze.... Prinajlepsom by prisiel o 2mesacny plat. Korejci su na toto haklivy najme v Samsungu, preto maju najlepsie vysledky v LCD a pod....

Tie data sa neprepisu urcite, maximalne sa nastavia na "default" od vyroby a podla vtedy nastavenych hodnot to nebolo urcite "default" nastavenie :)

Prepisali by sa totiz nastavenia nielen pre geometriu 4:3 ale aj 4:3 zoom1 16:9 a pod.... tu bola ale dosahana IBA goemetria pre rezim 4:3 a ostatne sli v poho, tak sa zamysli a az krd budes vediet povedat preco sa prepisalo iba toto konkretne nastavenie samo a nie ine a navyse ak tv bezala v rezime 4:3 zoom1 a nie 4:3 , tak napis.... rawd sa poucim ako moze nieco zmenit hodnotu v servisnom rezime samo od seba a navyse pre nastavenie iba jednej polozky a nie viacerych.... hough.... nema zmysel to viac rozoberat. ty vies svoje a ja svoje :)
-=IPM=- Manager projektu Tuxík. Uvítam Váš názor na tento projekt.. Viac info na http://www.ipmm.sk
Mysteri

#19 Příspěvek od Mysteri »

Či veríš, alebo nie, k tomu samovoľnému prepisu dochádza. A aj k stavom max. prípadne min. Mal som aj prípad, že v nastavení bola na max. farba, parametre vertikálu, normy zvuku a pod. Vtedy mením radšej celú pamäť.
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

Takže, když o EEPROM aspoň něco víš, tak proč tě najednou překvapuje, že se mohla ("sama") přepsat.
A co třeba výboj (prskanec VN?) v telce, bouřka (blesk), ...
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ipm »

No dobre ale nieco za to predsa moze nie? a zasa keby bola vadna pamet tak to robi dalej a nie iba raz ak to vobec urobila aspon raz :) skratka by sa to dialo pravidelne, naschval ju teraz stale zapinam a vypinam kazdych 10 min a nic take sa nedeje... aspon si overim funkcnost tv na maximum, skratka si aj tak myslim ze to niekto vrtal lebo nevedel najst chybu.... uz som ju vypol a startol na 10 min asi 15 x a zatial nic... ak to vydrzi do vecera tak to nebol ani nahodou samovolny prepis jedinej hodnoty... Nastavenie si pamata a ide zatial vsetko ok. Takze neverim ze to bol samovolny zapis do eeprom. Navyse zapis do eeprom spravit nieje az take lahke a vadnu pamet vylucujem... tot vsjo... lebo sme odbehli od temy, skratka neverim ze sa pri 5x zapnutom tv samovolne rozhasila geometria, lebo tv sa zapinal do zoomu a tam bola ok az ked som predvoleny format prepol na 4:3 tak sa chyba v geometrii ukazala... Preto neverim ze tam k samovolnemu prepisu prislo.... navyse eeprom som si pripravil pre istotu new ale zbytocne... tato drzi ;)
kokun

#22 Příspěvek od kokun »

ipm píše: Preto neverim ze tam k samovolnemu prepisu prislo.... navyse eeprom som si pripravil pre istotu new ale zbytocne... tato drzi ;)

Třeba budeš za měsíc, za dva, mluvit jinak 8O :roll:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ipm »

mno uvidime.... cigan nema na opravu penizky takze mi tu do 21.12 stvrdne tak ju budem pouzivat a testovat, ale neverim ze je chytena, na 99 perc. som presvedceny o neuspesnej predchadzajucej oprave nejakym garazovym odbornikom.... By som vam doprial vidiet jeho letovane spoje :))) . Dnes sa my zakaznik priznal ze mu ju pozeral svagor :)))) vraj robil na pase v panasonicu a tv vie opravovat :) /nema pritom dokoncenu ani zakladku :D/
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“