CTV2138A, náhrada TDA9364 miesto TDA9366

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

BaluSK píše:Kludne Ti ho darujem ak by Ti mal pomoct.Pre mna je bezcenny,kedze moj problem neriesi.Staci ked mi das do SZ adresu a zajtra Ti cestuje v obalke ako list.

Pokud by pro tebe byl nakonec skutečně nepoužitelný, tak bych nad ním uvažoval - ale nejprve bych musel tu telku otevřít a podívat se na přesný typ a "version", abys ho třeba neposlal a nakonec by nebyl k ničemu ani mně :roll:
Ale jak říkám, já mám určitě nefunkční i ten modul PIP (tuším mně ten IC zkratoval +5V na GND a něco jsem zjistil ve šlusu i na PIP-K.V.) :cry:
Když tak bych ti napsal SZ.
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od BaluSK »

@Vavco...eeproma je cely cas vybrata uz od zaciatku,obvykle ju tam vkladam az nakoniec a tak je tomu aj teraz,len neviem uz ako ti mam napisat,ze zbernica blokovana nie je.Ten 9364 sa chova ako keby v nom nebol soft.Skusmo s 9351 zije aj IR-ko,len nejde RGB..s povodnym 9366 ide vsetko,len nie IR...ked hovorim vsetko,tak vsetko.Ked vlozim do patice EEPROMU,tak idu aj naladene kanaly,keby bola zbernica blokovana,tak je tuner vyradeny a zeepromy sa ulozene kanaly nevycitaju.
Ja nehladam zavadu,ta je od zaciatku jasna,potreboval som len vediet ci to ma sancu chodit aj s 9364...evidentne nema (iba ak sa nedopatrenim zamiesal nenaprogramovany procak vo vyrobe,o com dost pochybujem)
Tu upravu mi obratom po mojom prispevku poskytol Fero,ale ta sa tyka len H-rozmeru (zmena kapacity nejakych kondikov) Kvoli tomu by ten procak zil.Zajtra vsak vyskusam este uzemnit ten pin c.5,je to dobra myslienka a dam vediet ako som dopadol.
@kokoun..ok,ked sa rozhodnes ze to predsa skusis,kludne mi hod adresu a poslem Ti ho
juca

#18 Příspěvek od juca »

Nieco k tym nahradam. Je to narychlo fotene , ale da sa to precitat,az nie zajtra oskenujem.
Přílohy
P1011977.rar
(137.52 KiB) Staženo 226 x
juca
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od BaluSK »

Toto je dobreee ....diky moc
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

kokun píše:Který z těchto dvou jsi koupil? Předpokládám, že ten 1., páč ten 2. nemá uvedenu cenu - tudíž asi není ani skladem.

Na tento dotaz jsi mně neodpověděl.
Teď jsem našel poznámky (k těm vadným dílům v mé telce) - procek mám vadný tento: PH/TDA9364PS/N2 - OVPTV V12 - což by spíše odpovídalo tomu 2. :wink:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od BaluSK »

kupil som TDA9364 PS/N1
kokun

#22 Příspěvek od kokun »

BaluSK píše:kupil som TDA9364 PS/N1

To jsem předpokládal (to je ten 1.) - v mé telce by vyhověl jen na odzkoušení (toho IR - telku bych s ním mohl naladit, zapaměťovat, ... ), ale nechodil by mně s ním ten PIP (není v něm sw, pro ten PIP :cry: ).
Druhá věc - mohl bych s ním jet i natrvalo (ten PIP vyřadit - zvláště, když je vadný modul!), ale to bych z ní "udělal" tu CTV28MM41-ku 8O - a to bych si moc nepomohl, tu už mám :cry: A právě bych uvítal, mít telku s PIPem.
Tak, na to odzkoušení, si můžu vytáhnout ten procek i z mé CTV28MM41-ky :roll:

P.S. - ale zase jsi mně nedal "kompl. údaje" - neudal jsi to, co je za typem (tj. version!!!) - zase jen předpokládám, že pro tvoji 21"-covku máš verzi: OVPTV V.10 :wink:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od BaluSK »

no,asi Ta sklamem,ale verzia tam uvedena nie je
kokun

#24 Příspěvek od kokun »

To je trošku divné - ale podle přílohy, by měly být verze: OVPTV V.09V.12.
Na mém byla - ta OVPTV V.12 8O
A vlastně se liší jen tím, že jsou určeny buď pro menší (do 21"), nebo větší (nad 25") úhlopříčky - a ten PIP se zřejmě bude aktivovat až přes S.M. :wink:
Takže (když máš tu verzi "utajenu"), je nakonec možné, že by i v mé telce chodil - :nevim:
Každopádně, až vyčerpáš sám všechny možnosti a shledáš ho pro sebe nepoužitelným, dej vědět (třeba přes SZ) - pak bychom se domluvili.
Přílohy
P1011977.jpg
Doplnok k sm č.7.1
(141.01 KiB) Staženo 151 x
Naposledy upravil(a) kokun dne 23 lis 2010, 12:57, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň

#25 Příspěvek od vavco »

Tak vam nieco ponuknem na zamyslenie : V mojom prispevku som opisoval nefunkcny OVP s procesorom TDA9364PS/N2 , v tomto prispevku som sa zamiesal do diskusie pretoze je to tema velmi blizka
a zaroven ma inspiruju polemiky na fore .
Ten "svoj" TV som sa uz rozhodol dalej neopravovat ale tato nova diskusia ma nastartovala.
Dnes som zaskocil ku kamaratom do jednej opravovne kde mi poskytli dva pouzite procesory z OVP ciek. TDA 9366PS/N2 - na tom je listok s oznacenim OK ale nejde DO , a TDA 9364PS/N2 o ktorom sa nic nevie (funkcny ci nefunkcny ?? )
Len tak nahodou som sa pozrel u 64-ky na port pre DO - je v tototalnom skrate . Rozhodol som sa pre pokus so skuskou funkcnosti tak aby som pripojil procesor iba urcitymi vyvodami do zapojenia.
A tu je moje zistenie pre 9366 -ku (podotykam ze to robim v OVP s povodnou 64-kou .

Pripojene piny : vsetky napajania pre 3,3V (VDDA,VDDC,VDDP)
vsetky nuly GND 1 - GND3 + GND osc
krystal
pin 7 - local key
pin 1 -stby
zbernica scl, sda

1. eeproma neosadena (2416)

po zapnuti TV tlacim +P ----> TV nerobi nic , stby vystup sa nemeni
na zbernici scl,sda to "lieta" procesor akoby chcel nieco zistit

2. eeproma vlozena

po +P TV prepina a +8V je zaktivovanych

zbernica ustalena (log 1 , samozrejme ze do doby ked napr.nestlacam
tlacidla )

na Hbud hned meram riadkovu f

po priletovani R a C pre vertikal nameram aj V budenie (pila )

tento stav je staly ( nemam pripojene ziadne spatne vazby)

Zaujimave , ze ? tak ako je to s eepromkami v OVP ?
Dalej by som si z toho aj myslel ze procesory by teoreticky
mali fungovat aj pri vzajomnej vymene , mam teda na mysli
aspon prepinanie stavu stby ak programatori vyuzili tie iste
porty a svoj soft menili iba pre nejake odlisnosti (napr.
vystup pre E-W korekciu ktory u jedneho procesora je , u druheho
nie , je to dane pravdepodobne velkostou obrazovky )

Asi teraz budem pokracovat v pripajani dalsich pinov procesora
a mozno preverim ci v tom mojom bleskom znicenom TV je KV
a zvukovy procesor funkcny , mozno to nezistim , ten zvuk ma
zbernicu a neciem ci 9366 bude v tomto smere taka ista ako
povodna 9364-ka
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od BaluSK »

Drbne ma s tejto telky asi...dnes mi dorazil TDA9366,ale z nizsou verziou softu.Povodna bola V10 a tento je s V8....dialkac sice funguje,ale si nerozumie s tunerom,nechce naladit vobec nic.V SM sa daju prepnut len dva typy tunerov P a S ,avsak bez efektu...no skratka ma drbne :evil:
vavco

#27 Příspěvek od vavco »

nedrbne :roll: , boli uz aj horsie pripady , alebo nie ? Trosku ta naseriem zase s tymi eepromkami :-) ... ak sa nenahnevas ... Podla toho co poslal juca tak myslim ze by si tam mal nahodit 2408 -ku ... a mozno ze ju uz tam mas ....
vavco

#28 Příspěvek od vavco »

alebo sa mylim a ty tam 2408-ku mas kvoli tej verzii 10 a nie 16ku ako som si myslel ... sorry
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od BaluSK »

mam tam 24C08,taka bola aj povodna.Pre istotu som dal novu .Dnes uz aj tak nemam sil to riesit,mal som cely den fofry.Zajtra sa tomu povenujem
vavco

#30 Příspěvek od vavco »

Dokoncim co som zistil mojim pokusom. Po zisteni ze H-bud a V-bud startuju , som prispajkoval vsetky piny procesora . TV nastartoval, V a H rozklady pracuju (podla osciloskopickych pozorovani sa zdaju byt ok ) .
Obrazovka zhavi , RGB signaly vsak postradaju video signal , vidim tam sice vertikalnu zlozku ale obraz je cierny , po pridani Ug2 vidim spatne behy. (RGB pozorujem priamo z procesora)
Vystup videa z procesora je zasumeny, vzhladom na "cistu" pamet (povodna je totalne v tahu) predpokladam ze nemam naladene nic. Prepinam kanaly , vidim jemnu zmenu na jase obrazu , obraz stale cierny a osciloskopom nepozorujem ani naznak OSD signalu.
(pripominam ze vstup od IR mam nefunkcny )Skusam prepnut do AV natvrdo cez scartku (pin 8) , nic. Co som zistil pri zamene procesorov ?

Aspon to ze by aspon ako tak mohli fungovat rovnako pri zmene stavu zo stby a spusteni vychylovacich obvodov. ( aj tu je este rozdiel v tom ci tam eepromka je alebo nie) A dalej vie uz iba boh a programatori . :-) ... ja nie
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“