LINUX Ubuntu-jak dostat češtinu pro SKYPE do adresáře Lang.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Brozicek

LINUX Ubuntu-jak dostat češtinu pro SKYPE do adresáře Lang.

#1 Příspěvek od Brozicek »

Stáhl jsem si z Netu češtinu pro SKYPE Linux a rozbalil dva potřebné soubory skype_cs.gm a skype_cs.ts.
Soubory se mají zkopírovat do adresáře lang ve SKYPE adresáři (systémové soubory/usr/share/skype/lang).
Do adresáře lang však nemám oprávnění nic kopírovat - vlastníkem je "root".
Kdo poradí začátečníkovi LINUXU Ubuntu jak upravit oprávnění pro adresář lang. Nějak se mi nedaří najít popis k oprávněním v návodkách pro Linux na Netu.

Jinak jsem byl mile překvapen s instalací LINUXU Ubuntu. Po malých problémech jsem zprovoznil domácí síť s druhým PC doma s XPéčkami a přístup na internet přes router, oživil jsem elektronickou poštu, SKYPE pro Linux, přehrávám MP3 a fotky atd. Po prvních zkušenostech se zdá, že Ubuntu (nebo obecně Linux) je dobrá volba pro PC, pokud člověk nechce investovat do drahého softu Win nebo provozovat nelegální SW.
mikollar

#2 Příspěvek od mikollar »

ak si otovris terminal a napises " sudo nautilus " (prepokladam ze mas gnome ako prostredie graficke) bez uvodzoviek , otovri sa ti prehliadac suborov ale s pravami takze budes moct zapisovat aj tam kde potrebujes
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Neviem, ci by tam nemalo byt "gksu" namiesto "sudo". Ubuntu (ani Gnome nepouzivam), tak som mozno mimo.
mikollar

#4 Příspěvek od mikollar »

v podstate ano ale funguje to aj zo sudo
Brozicek

#5 Příspěvek od Brozicek »

Díky, ten příkaz sudo nautilus v termunalu fakt fungoval.
Chtělo to sice po mne přihlašovací heslo a trochu mne zmátlo, že při psaní hesla se nezobrazovaly hvězdičky nebo nějaký kurzor, takže jsem myslel, že to nebere klávesnici.
Když jsem to ale napsal naslepo a stiskl ENTER, tak vše běželo podle bontónu. Už mám ve SKYPE češtinu.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“