RC5441 - znesie 9V?
Moderátor: Moderátoři
RC5441 - znesie 9V?
1. 2x1,5V=6V ???????????????
2. preco pouzivat 2 lacne mikrotuzky, ked mozes pouzit jednu drahu 9V ???????????
3. Take nieco nikto neriesi. Ale mozes skusit. Ak odijde IO, tak napis. Ostatni budu mudrejsi.
4. Ak je 9V menej ako 7V, tak ano.
5. Este je tu moznost pripojit DO cez cca 5m dvojlinky na zdroj z PC (na +5V), alebo radsej z +12V cez 6V stabilizator (ten dorobis). Ak by sa stabilizator prehrieval, taj das do DO maly chladic a ventilator.
Duvsan píše:Oprava, šryri mikrotušky. Aspoň je psina.
Nj - má VDO s "vyraženou" přepážkou (pro tu kontaktovou propojku - slabá stěna) - setkal jsem se s tím mnohokrát.
V zadní části je prostor akorát pro tu destičkovou 9-ku
Ta stěna se dá zalepit a "zesílit" - ale jak už ji tam ani nemáš, tak ti nic jiného nezbývá - použij 9V-ovku. Min. 2x jsem to tak udělal (když nebylo zbytí - nejenže nebyla přepážka, ale nebyl ani ten kontakt a neměl jsem ho už ani v žádném vraku
P.S. Ale (_!_) si dělej z plastelíny a ne z nás
Taky jsi zvyklý chodit cestou "nejmenšího odporu"
Rezistor jsem nepoužil žádný - stejně není odběr konstantní. Navíc, ta destičková baterie udrží těch 9-10V jen po krátkou dobu života a potom napětí stejně klesne na nějakých 7-8V
Vyhoď z DPS kontakty a zapájej namísto nich toto a máš vyřešeno