APC Smart 1400 aku
Moderátor: Moderátoři
APC Smart 1400 aku
Co se stane, když tam dám aku s větší kapacitou? Bude to mít nějaký efekt nebo to UPSka vůbec nepozná a doba zálohy se nezvedne?
díky moc.
Tiger_T píše:Těch 1400 je více druhů. Pokud je to provedení do kanceláře tak jsou tam 2 baterie => 24V a nebo je provedení pro montáž do rozvaděče (19" RACKu) a v ní jsou dokonce 4 kusy baterií a UPS je na 48V. Uveď celý typ UPSky.
Ups je pokaždé na 24V. Ta do racku má aku sérioparalelně.
Jinak jsou tam 12V 17Ah nejčastěji.
Nebo jak píše kolega 4*12V 7Ah. Ale jsou různé mutace.
UPS bude zálohovat delší dobu,ale nemůžeš ji využívat na 100% na to nemá postaveno chlazení ( je postaveno na energii právě vestavěných AKU). Takže dlouhodobě je využitelná tak na 1/3výkonu.
Jinak ještě pozor 1400VA není 1400W
Já tím chci zálohovat PC s modemem a nějakými blbostma okolo. Celkový příkon by neměl překročit 400VA. Jde mi spíš o to, že je to Smartka a za ty prachy dobrej kup.
Dám do toho ty 18Ah.
Mimochodem, jak vypočítám dobu běhu na baterky, při odběru xy?
Díky moc.
U Smartek je potřeba překontrolovat nabíjecí napětí, aby se akumulátory nepřebíjely = neničily přehřátím a vyschnutím, zároveň je potřeba "mozku" UPSky sdělit, že si má udělat novou korekční tabulku nabíjení a vybíjení, protože z předchozího období funkce v ní má záznamy o průběžně se snižující kapacitě starých akumulátorů a nové akumulátory by se nabíjeny podle tabulky s hodnotami starých akumulátorů - o to dříve by se zničily. Dá se to udělat několika příkazy pomocí Hyperterminálu ve Windows - programy jako PowerChute jsou jen pro vnější efekty, umějí sice zobrazovat "zbývající" kapacitu energie v akumulátoru - ale korekční tabulku přepsat neumějí. Novější provedení Smart UPS od APC komunikují po USB rozhraní, tam je nastavení údajně (ještě jsem takovou na stole neměl) jednodušší.
A kutilmile - nelituju tě
- czatlantis
A kutilmile - nelituju tě
- czatlantis