C445, odchádza BU-čko

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mirosne

#16 Příspěvek od mirosne »

Keď je VNT v :obscene: , nie vždy musí praskať.
Pozdravujem Vás, Miro.
Mysteri

#17 Příspěvek od Mysteri »

Presne tak. Keby boli zlé len tie, čo prerážajú - iskria, tak ich ročne mením min. o tretinu menej.
kptFRENK

#18 Příspěvek od kptFRENK »

vymen vsetky kond.v napajacej vetve
kptFRENK

#19 Příspěvek od kptFRENK »

kptFRENK píše:vymen vsetky kond.v napajacej vetve

za nové
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

A vyměň raději i ty, co tam nejsou .... 8O :lol:
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od Duvsan »

Ešte som našiel pár stuďov (dúfam, že už posledných :twisted: ), z toho jeden na sieťovom vypínači, bol natlakovaný C416 - kašľal som naň, teraz som ho vymenil; ale asi to robil R403, menil hodnotu. Teraz sa poručil úplne (a kým som naň prišiel, som vymenil TDA8143 :D ). Ak sa mi tá TV znovu vráti, mením to trafo.
BTW, neváľajú sa vám niekomu tie tráfka a že by ste sa ich radi zbavili? Nech v prípade potreby nemusím kupovať nové. Takto by sme si pomohli vzájomne.
kokun

#22 Příspěvek od kokun »

Duvsan píše:Ešte som našiel pár stuďov (dúfam, že už posledných :twisted: ), z toho jeden na sieťovom vypínači, bol natlakovaný C416 - kašľal som naň, teraz som ho vymenil; ale asi to robil R403, menil hodnotu. Teraz sa poručil úplne (a kým som naň prišiel, som vymenil TDA8143 :D ). Ak sa mi tá TV znovu vráti, mením to trafo.
BTW, neváľajú sa vám niekomu tie tráfka a že by ste sa ich radi zbavili? Nech v prípade potreby nemusím kupovať nové. Takto by sme si pomohli vzájomne.

Ty kontroluješ a odstraňuješ studenty "na etapy"? Studenti na síť. vypínači jsou dnes (po těch létech) snad na každé druhé C445-ce.
Ale co ty používáš za výrazy ("bol natlakovaný C416"), v tom se ani prase nevyzná (nevím, co společného má C445 s C416-kou). Do C445-ky se odjakživa používaly vypínače PREH ME-5 (a jeho ekvivalenty), tak nevím, co řešíš 8O
Vadných traf se mně v dílně válí možná 10, ale zásadně vždy kupuju nové. Použití starého se ti jedině vymstí (zvláště pro zákazníka!!!) :wink:
Honza - kokúň

#23 Příspěvek od rnbw »

C416 je asi oznacenie (nafuknuteho) elytu. Ale nechat niekde po "oprave" nafuknuty elyt, to moze len "opravar".
Burajko

#24 Příspěvek od Burajko »

Duvsan stale prekvapi... 8O
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
kokun

#25 Příspěvek od kokun »

Když někdo plete jabka s hruškama (vypínače s kondama), tak se není co divit - a když někdo napíše C416-47µF, tak si ho taky asi těžko spletu s nějakým vypínačem :wink:
Nevím, kolikrát se tady už volalo o správném označování součástek (poziční číslo - hodnota) a zakotvilo se to i do pravidel - bohužel zase jen do jedněch (v Profi sekci - bod 3.) :cry:
S rezistorem R403 je to rovněž tak - na nečiteném sch. ho nepřečtu, ale předpokládám, že se jedná o rez. (v emitoru VT141-BU508AF, či DF) o hodnotě 0R1/0,5W. Jestli ale Duvsan ví, že se jedná o specielní rez. s kovovou vrstvou? Jeho typ tady nemám, ale je v rozpisce součástek v servismanuálu (a pokud vím, není dvakrát levný) - vsadil bych se, že náš Dušan osadil "co šuplík dal" :roll:
Byl tmavěhnědé barvy - viď Dušane :wink:
Honza - kokúň

#26 Příspěvek od Duvsan »

Ten kond filtruje napätie pre RGB koniec. Podľa osciloskopu OK, má svoje roky, nechcel som meniť za síce nový, ale s kvalitou :?: . Možno by ešte prežil zvyšok tej telky.
Duvsan

#27 Příspěvek od Duvsan »

kokun píše: C416-47µF,
Tady byl 22uF. Ale šuplík dal těch 47uF.

kokun píše:předpokládám, že se jedná o rez. (v emitoru VT141-BU508AF, či DF) o hodnotě 0R1/0,5W. Jestli ale Duvsan ví, že se jedná o specielní rez. s kovovou vrstvou? Jeho typ tady nemám, ale je v rozpisce součástek v servismanuálu (a pokud vím, není dvakrát levný) - vsadil bych se, že náš Dušan osadil "co šuplík dal" :roll:
Byl tmavěhnědé barvy - viď Dušane :wink:
Dal jsem z vraku identické desky. :wink:

Teď Tě znovu naseru, ale čím je ten odpor "lepší"? Vím, co jsou pojistkové odpory. Tento je taky ten?
kokun

#28 Příspěvek od kokun »

Už tak si stěžuješ, že se ti telka vrací "každý 3. den" a ty tam necháš nafouklý ellyt (měřil jsi ho na kapacitu a ESR, že jsi ho tam nechal?).
Vrátilo by se ti to za chvíli stejně, dost na tom, že to máš po třetí zpátky kvůli ŘKS 8O :cry:

Tu hodnotu kondu jsem "střelil od boku" (jako příklad značení), ale tobě jsou hodnoty šumafuk - nevím, proč se vždy snažíš, za každou cenu, dávat 2x vyšší hodnotu (a nejen tentokrát). Já bych řekl, že výrobce asi ví, co by tam mělo patřit.
A ten R403-0R1/0,5W možná ani není s poj. efektem - nepátral jsem (za celé roky jsem ho měnil 2-3x, za originální-nový i když stál 9,-Kč bez DPH 8O ) :roll:
Honza - kokúň

#29 Příspěvek od Duvsan »

kokun píše:Tu hodnotu kondu jsem "střelil od boku" (jako příklad značení), ale tobě jsou hodnoty šumafuk - nevím, proč se vždy snažíš, za každou cenu, dávat 2x vyšší hodnotu (a nejen tentokrát).
Hodnoty mi nejsou šumafuk, ale tenkrát ty součástky taky měli jinou úroveň, než dnes, teďka ten kond byl ze šuplíku a myslím, že jsem neublížil a pokud jde o dnešní výrobu, nebudu se zmiňovat o kurvítkách.
kokun

#30 Příspěvek od kokun »

To chceš říct, že ten původní (bleděmodrý, či bledězelený "polák" ELWA, či jak se jmenují) byl špičkové kvality? To i nic-moc jugoslávské ISKRY ty polské šunty zastínily.
Co jsem se těch C416-22µF/350V (jinde zase /315V) navyměňoval 8O :cry:

EDIT: Že nekecám - i tady máš příklad jejich doporučených náhrad - bod 1. - A/
Naposledy upravil(a) kokun dne 26 lis 2010, 20:07, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“