Úprava inkjet tiskárny na velkokapacitní zásobník
Moderátor: Moderátoři
Úprava inkjet tiskárny na velkokapacitní zásobník
http://shop.skyhorse.cz/snpi-c-513.html
ale zkušenosti s tím nemám
No koukal jsem na to a ty penize nejsou az zas tak strasne. U toho HP budes resit problém s tim ze tam ten inkoust nemuze natekat jen tak. Normálne je vazan v te houbicce. Kdyz ho tam nalejes jen tak tak ti bude pres trysky vytekat a zasychat.Crifodo píše:no, něco na ten princip, ovšem 3000 do pár hadiček a kelímků investovat asi nebudu... a další problém je výdrž tiskových hlav HP, kterou si nejsem jist.
Náplň barvy u kazety "78" je 19 ml, samostatná flaštička 100 ml C, M nebo Y stojí asi 400,- tzn. 1200+ něco za černou. S černou je to jinak, tam je podtlak vytvořený prohnutím plechového zásobníku.
Je to vůbec šizuňk ze strany výrobců, jde o to podojit zákazníka co to jde
- Artaban001
Ve stručnosti, myslím že většina konců životnosti cartridgí je způsobena vyčerpáním a pak doplněním a manipulací s kazetou. Kdyby inkoust jen kontinuálně zvenčí přitékal, doufám že trysky samotné by mohly vydržet víc. Možná jsou nějaké rozdíly v provedení jednotlivých kazet, mám zkušenost jen s černou "45" a barevnými "78" a "23".
Crifodo píše:v těchle tiskárnách, co tu řeším naštěstí takovou blbost jako čipy ještě nedávali, ty cpou snad tuším do Epsona+ takové chytré podmínky jako třeba že když dojde žlutá barva a já chci tisknout černé vizitky s modrým proužkem, tiskárna mi to "pozorně" neumožní, protože vyžaduje všechny inkousty neprázdné
I to se dá obejít
Jenze pokud bude chtit zrovne z te cartrige tisknout tak si oddelas tiskovou hlavu a je to na koupi nove tiskarny.urbanek píše:Crifodo píše:v těchle tiskárnách, co tu řeším naštěstí takovou blbost jako čipy ještě nedávali, ty cpou snad tuším do Epsona+ takové chytré podmínky jako třeba že když dojde žlutá barva a já chci tisknout černé vizitky s modrým proužkem, tiskárna mi to "pozorně" neumožní, protože vyžaduje všechny inkousty neprázdné
I to se dá obejítMám epsona a cartrige s čipama a koupil jsem si na to reseter (taková krabička co se nasadí na čip a resetuje ho) Nevěřili byste kolik ještě barvy zbývá v podle čipu prázdné cartrigi
-
Návštěvník
Pořád si myslím, že veškerá cenová politika u spotřebních ink. tiskáren směřuje k maximalizaci provozních nákladů.
-
Bači
Tisková kazeta
Nebudes tomu verit ale da se ja je sice osobne nespravuji ale vidim kolik jich k nám do servisu chodi a je to vzdy hlava a v 99% je zrovna ten zasobník nad ní pradný.Anonym píše:jak se dá oddělat tisková hlava u piezo tiskárny Epson? tomu bych rozuměl ještě tak u tepelné tiskárny HP, ale ani tam se nezničila suchá tisková hlava u tříbarevné kazety, jen u černé a to bylo asi nějakým špatným režimem u starších tiskáren, nové s Photoret III už nezničí ani tu černou.
Pořád si myslím, že veškerá cenová politika u spotřebních ink. tiskáren směřuje k maximalizaci provozních nákladů.