Menic z 24stridavych -> 12Vss pro zapojení autokompresoru
Moderátor: Moderátoři
Potrebuju zapojit kompresor, ktery mam v aute do site v dome pro tlakovani pivniho sudu.
Mam transformator z 220 na 24, velky a vykonny.
Zapojeni jsem myslel ze klasicky diodovy usmernovac z elektrolytem, mam tedy 24 stejnosmernych.
Ale ted jak prevest 24 na 12? Kdyz dam jednoduchy delic, tak potrebuju slusnej hodnewatovej odpor, bo ten kompresor ma slusnej odber, kdyz jsem zkousel karbicku na mobil, ktera na jedny strane ma zastrcku do site a na druhy autozasuvku, tak se kompresor nerozbeh a krabicka ponekud zasmrdela....
Muzete mi prosim poradit, jak to nejak jednoduse udelat? Delic s keramickym odporem? Chaldic?
Diky.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
- patrikvarga
A popravdě to takto funguje na skoro všech "amatérských" akcích, kam chodím - kompresory často upouštějí olej a ten je minimálně v pěně vidět, 2x jsem viděl bombu s CO2, jinak vždy pumpa - stačí ruční, není závislá na elektřině, jinak ideálně nožní s manometrem, to pak se klidně vytočí za večer 3 sudy a ani výčepní není unavený
Odmotat civku nejde, to vo mam je krasnej zachvalej velkej trandak, do kteryho se nechci vrtat... zatim nejlip mi zni to nacpat prez ty dve zarovky... nebo ta varianta s jednou 100W do serie... narazovy spicky maj smulu, snad to rpezije... no ni?