Pristup na linux oddil z Windows

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Pristup na linux oddil z Windows

#1 Příspěvek od robo »

Mam SD kartu. Na ni jsem vytvoril linux oddil. A potreboval bych na tu kartu z prostredi woken zkopirovat jeden soubor. Zkusil jsem Ext2Fsd, linux Reader. A nejak tio nejde. Moje predstava je ze otevru nejakeho pruzkumnika, Na jedne strane otevreny oddil s linuxem a na druhe slozku se souborem ktery pretahnu do linuxu. Je to jednorazova zalezitost a nehodlam se kvuli tomu ucit linux. Dekuji
mikollar

#2 Příspěvek od mikollar »

ja som taktiez pokusal o viditelnost ext partici pod winom ale raz to islo raz nie a nakoniec u zvobec, ak ti ide len o jednorazovu vec tak si napal live CD napr puppy linux a prekopiruj to v nom
Zmije

#3 Příspěvek od Zmije »

Já pro přenos mezi Linuxem a Windows používám FAT(na flešce FAT16) a je to celkem bez problému, akorád to chce na extu používat konzervativnější názvy, protože některé znaky fatka neskousne.
robo

#4 Příspěvek od robo »

Jednotka /MMC karta/ je cela naformatovana na EXT2. System kartu vidi. Ale neni mozne nic zkopirovat na tu kartu. Pristup byl odepren. Se na to muzu ......
ujosvec

#5 Příspěvek od ujosvec »

Widle neumí pracovat s EXT.
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

Čo skúsiť toto:
http://nimue.fit.vutbr.cz/slax/SLAX-czech/
Vyber si niektoré ISO, vypál ho ako image, reštartni počítač a nechaj nabootovať z toho CD.

Manuál máš tu:
http://www.slax.cz/
Maskot

#7 Příspěvek od Maskot »

ujosvec píše:Widle neumí pracovat s EXT.

To je omyltreba :
Ext2 IFS for Windows gives full access (read access and write access) to Linux Ext2 & Ext3 Volumes. Ext2 IFS installs a pure kernel mode file system driver Ext2fs.sys, which actually extends the Windows operating system to include the Ext2 file system thus enabling all applications to directly access Ex2 Linux volumes without need of any other extra work.
Gringo_Joe

#8 Příspěvek od Gringo_Joe »

pro cteni ext2 existuje i plugin do TotalCommanderu, ale vim, ze neumi zapis
robo

#9 Příspěvek od robo »

Tak jsem to rozchodil s Ext2 IFS 1.11. Porad jsem to zkousel s verzi 1.11a a nemohl jsem na jednostku nic zkopirovat. Az verze 1.11 bez pismene a funguje korektne.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“