napájecí napětí pro el 84
Moderátor: Moderátoři
kombo funguje dodnes(předělal jsem preamp) ale v konci nejde nastavit bias takže po výměně elektronek když jedna odešla,(dříve polam)(použil jsem vybranou čtveřici od JJ jedné z nich žhaví anoda. když jsem místo této dal zpátky polam, je to ok.proto chci zapojení předělat tak aby pracovní bod byl nastavitelný pro každou lampu zvlášť úpravou zapojení, které jsem zde uvedl(všechna, která jsem doposud viděl s 4×el84 mají napájení kolem 400V a výše zmíněné kombo 300V. kdybych to dělal zgruntu tak 2× el34 je jasná věc
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
ještě k tomu biasu, v tom kombu se předpětí nenastavuje na řídící mřížce , ale je vytvořeno paralelně spojeným odporem 100 Ohmů a kondíkem 220 mikro přes které jsou uzeměny katody
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
EDIT:
este sa vratim k samotnej hodnote Raa, comu zase ja nerozumiem. Napr. pre EL34 je v SE zapojeni dane Ra=cca 3k ak sa nemylim. A pre PP zapojenia sa pouzivaju bezne vystupaky s Raa=3-4k. Niekde aj 6k, co je v ramci vzorca v poriadku, ale co s tymi s mensim Raa? Zrada bude asi prave vo volbe prac.bodu. Prosil by som skusenejsich o potvrdenie alebo vyvratenie, pripadne aj vysvetlenie.Dakujem
jsem na něco narazil, tam po předběžném výpočtu trafa kontrolují induktanci primárního vinutí, která má být větší než Raa, jestli právě hodnota induktance není to podstatné co limituje případné překročení mezních hodnothttp://www.tubeguitaramp.de/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=13:literatura&Itemid=73
možná dám výkonové trimry na katody....jo a prodám jednu vybranou el 84 (jj), klidový anodový proud 38 mA před zahřátím a 150 mA (300V) po zahřátí a to bez ohledu na bias. víc už katoda nedá. určeno zájemcům o rudé oči maršálů. svítí fakt pěkně. možná si jí nechám jako diodu.
- Přílohy
-
0336.jpg- (65.42 KiB) Staženo 53 x