indikace pripjeni vstupu na stereo jack

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forrest222

indikace pripjeni vstupu na stereo jack

#1 Příspěvek od forrest222 »

Zdar,
potreboval bych nejak indikovat ( nejlepe tim ze bych tam bylo relatko ) to, ze pripojim na stereo jack nejaky zdroj zvuku ( napr mp3 prehravac ). Jde neco takoveho vubec udelat?Diky Petr
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Je tam podmínka, že ten přehrávač musí hrát, pak stačí signál zesílit a usměrnit a řídit s ním nějakej tranzistor+relé, nebo můžeš detekovat vnitřní odpor zdroje zvuku, pak to hrát nemusí, ale většinou je na výstupu kondík a tak to nejde...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
DKL

Připojení vstupu

#3 Příspěvek od DKL »

Určitě existují zásuvky JACK s kontaktem který po zasunutí konektoru rozepne a je oddělený od signálových kontaktů.
Na principu který popisuje předchozí příspěvek jsem viděl konstrukci v AR, jmenovalo se to asi automatické vypnutí zesilovače, tam po dohrání CD nebo kazety došlo po jisté době k odpojení audiosestavy.
forrest222

#4 Příspěvek od forrest222 »

no jo to mas pravdu. Presne tohle jsem videl u zesiku ze mel vse spojene dokud se tam nestrcil jack ... ted jeste takovou zasuvkus sehnat ...jednu tu mam ale tohle nema :( tohle bude asi nejlepsi reseni, ptz to zjistovat pres vnitrni odpor zdroje zvuku kdyz to jeste nemusi jit nema asi cenu a takhle by to melo byt spolehlive.Zapojit by to snad nemel byt problem ( na stineni s jendim kanalem bude minus to privedu na rele a plus od baterie a pri zastrceni ze minus rozpoji ale na stineni ( u te zastrcky ) zustane.Takhle to snad pude ne ?) .Tak diky za rady zdar Petr
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“