Opravil som starú nabíjačku na autobatérie (zobral som ju zo smetiska) a aby ju pri nabíjaní nebolo treba strážiť, chcel by som do výstupu dať MOSFET, ktorý by pri dosiahnutí tých 14.1-14.2V rozpojil Smithov klopný obvod (a pri poklese napätia zase pripojil). Prípadná druhá možnosť by bola použiť tyristor. Máte niečo overené, nech nemusím vymýšľať? Keď-tak mi niekto aspoň poraďte vhodný tranzistor. Vďaka
Nevím jestli se chceš živit nabíjením aku , ale po letech elektroniky a praxe jsem se dotal do stavu , že nabíječku vlastně člověk potřebuje jen takovou co nacpe za 3-4hoďky téměř celé aku , nebo jen udržovačku . Při průšvihu stejně běháš kolem auta a čekáš , až budeš moci motor nahodit . Již spoustu let jsem neměl nabíječku puštěnou přes noc . Proč taky ? Jestli to děláš jako HOBBY , tak zadej nabíječka PB akumulátorů .
Až teraz som si uvedomil, nabíjačka je NB21, má to indikáciu nabíjania zelenou LED a indikáciu dosiahnutia príslušného napätia na batérii červenou LED. To by som mohol využiť. Takže vlastne potrebujem zvedieť vhodný tyristor alebo ten MOS, z ktorého by som sa pokúsil pomocou ešte jedného trandu urobiť "kvalitnejší" tyristor (menší úbytok, menšie hriatie).