OTF C346-PIKOLO nastavenie iontovej pasti
Moderátor: Moderátoři
Překmity na jasových přechodech nejsou u Didaktika nic vzácného, některým televizím se dá pomoci mírným rozladěním tuneru, což samozřejmě na scartu nejde.
Je traké možné, že dodělávaný AV vstup nemá správnou impedanci a signál se odráží po kablíku. Něco by vyřešila náhrada videokabelu koaxiální šňůrou, zbytek můžeš zkusit potlačit paralelně připojeným odporem na AV vstup televize (abys dosáhl těch 75 ohmů). Začni třeba na 330 ohmech a postupně tam dávej menší odpory. Asi tak od 150 ohmů dolů už začne viditelně klesat i kontrast.
Mason píše:Mám ešte jeden G modul, ktorý nevypína spätné behy, mienim na ňom skontrolovať výstupné tranzistory...
Aby som splnil sľub, že sa ešte raz pozriem na citovaný modul G, tak som to urobil. Modul funguje, nevidieť žiadne odrazy (viď obrázok), obraz je ostrý. Mám ale ešte iný problém. Ako som uvádzal v predchádzajúcich vstupoch, obrazovka 32LK2C je iná, ale vychyľovacie cievky sú pôvodné. Strávil som veľmi veľa času skonvergovaním farieb. Najväčší problém bol s čistotou farieb a to nájdením optimálnej polohy konvergenčných krúžkov voči vychyľovacím cievkam a vzdialenosťou samotných vychyľ. cievok od CRT baňky. Poloha je veľmi citlivá a niekedy aj 1 mm robí problém.
No a ten spomenutý problém je v tom, že síce farby sú v strede obrazovky výborne zladené, ale smerom doprava nadol to už plne neplatí (modrá voči červenej). Našiel som kompromisné polohy konverg. krúžkov, ale napriek tomu ešte nie som spokojný. Poduška je v poriadku. Stroj má transduktor. Poraďte, čo by som ešte mal urobiť, aby som mal čo najdokonalejšie krytie farieb a aby som už konečne bol úplne spokojný.