Sháním jakékoliv info k TR-0626

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ohryzek36

Sháním jakékoliv info k TR-0626

#1 Příspěvek od ohryzek36 »

Zdravím
Sháním cokoliv (návod, schéma, manuál, servisní dokumentaci) k maďarskému měřícímu přístroji "TR-0626/R057 Radiotester" - jedná se o generátor modulovaného vf signálu (100kHz - 108Mhz, AM i FM) a rozmítač (mezifrekvence - okolo 10,7 MHz FM a 450 kHz AM) + asi nějaké měření (jehož podstatu jsem ještě moc nepochopil). Jedná se víceméně o dva přístroje v jednom - generátor má označení "TR-0605/R001" a je elektronkový (PCC85, PCL85, E81L, atd... ) a rozmítač je označený "TR-0954/W018" osazený tranzistory a IO (555, 741, MC4044, SN74LS74, SN74LC10, SN74LS123, SN74LC124), dále je v přístroji zdroj pro obě části (stabilizovaný, osazený 2* PCL85, schéma jsem si nakreslil, jestli by někdo chtěl, tak SZ), co dává +/- 15V, +150V a -100V, takže dobrá směska :D.

Problém mám právě v rozmítači, který je hodně složitý a popravdě se nemůžu v něm pořádně vyznat - absence čehokoliv napsaného na DPS a mých vědomostí o těchto přístrojích tomu taky docela napomáhá :D , takže to vypadá docela na dlouho. Závada se projevuje tak, že z výstupu "TRIGGER OUT" má jít signál pilového průběhu (včera mi z tama chvíli dokonce šel, ale nevím proč - měřák byl zakrytovaný a já do něho nerýpal 8-) ), ale jinak mi z něho lezou jen obdelníky - se stejnou frekvencí jako ta pila a vypadá to, že rozmítaný výstup je taky docela rozhozený (tipuju, že je to jen následek toho předchozího problému). Dál je problém s tím ručkovým měřákem (ručka se nehýbe, ať dělám, co dělám, jen při přepínání přepínače a vždycky si to zaparkuje někam jinam), ale protože nevím, jak by měl pořádně fungovat (má přepínač s polohama MOD%, RF LEVEL, CAL, SWEEP LEVEL, LINE, jestli by to někomu něco říkalo), tak to zatím moc neřeším.

Jediné trochu rozumné info, co jsem o tomhle přístroji našel na internetu je tady: http://www.radiomuseum.org/r/hiradastec_radiotester_2_tr_0626r057.html

foto (z výš uvedené stránky):

Obrázek
Naposledy upravil(a) ohryzek36 dne 06 pro 2010, 18:36, celkem upraveno 1 x.
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#2 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Aj ja mam tento generator doma, rozmietanie na MF mi funguje.
Zatial som sa v nom nerypal.
dostal som dajaku knizku k nemu, no schemy su tam nekompletne. Chyba tam akurat to, co by sa hodilo, oscilatory. Ked mi poviete, v ktorom bode chcete zmerat priebeh, mozem sa skusit pozriet, no nebude to hned.

Inac ani mne ten merac nefunguje korektne, no kedze nemam kompletnu schemu, tak sa do toho nepustam. Som rad, ze mi z toho lezie vf signal, viac zatial neriesim.

Ivan
OK2STO

#3 Příspěvek od OK2STO »

Zkus si dokumentaci vyhledat na madarských stránkách
elektrotanya.com, tak jsou tyto přístroje- dokumentace k dispozici
je tam trochu složitější stahování, ale jde to, můžeš během dne stáhnout
¨pouze dva soubory.
ohryzek36

#4 Příspěvek od ohryzek36 »

Ivan_Ryger píše:Aj ja mam tento generator doma, rozmietanie na MF mi funguje.
Zatial som sa v nom nerypal.
dostal som dajaku knizku k nemu, no schemy su tam nekompletne. Chyba tam akurat to, co by sa hodilo, oscilatory. Ked mi poviete, v ktorom bode chcete zmerat priebeh, mozem sa skusit pozriet, no nebude to hned.

Inac ani mne ten merac nefunguje korektne, no kedze nemam kompletnu schemu, tak sa do toho nepustam. Som rad, ze mi z toho lezie vf signal, viac zatial neriesim.

Ivan

Děkuju za nabídku, já osobně k tomu generátoru nemám žádný návod, původně byl u mně v práci (elektroservisu) na slaďování rádií, ale protože se u nás rádia už dlouho neopravují a od té doby se tam protočilo hodně lidí, tak se dokumentace někam "uklidila" :roll: . Hodně by mi pomohlo, kdyby jste měl možnost tu knížku naskenovat - stačil by mi i ten návod (snažím se řídit podle návodu k Tesláckým rozmítačům, co se dají stáhnout na internetu, ale není to ono), jestli by bylo schéma, tak mi stačí část s IO N555 - z něho se tvoří signál na výstup "TRIGGER OUT" a nejspíš i ovláda VF jednotku (ta je zakrytovaná a dá se do ní docela blbě dostat). Jestli by jste mohl provést nějaké měření, tak by mi zatím bohatě stačilo změřit, co má být na výstupech ("HOR OUT", "TRIGGER OUT", "Z OUT")

Předem děkuju.

P.S: jestli by jste potřeboval, tak schéma některých částí už mám nakreslené (vlastně včetně té části s N555, ale nejsem si tím schématem jistý - nějaké části mi nedávají moc smysl :? ), dnes mám dovolenou, tak jsem se do toho pořádně pustil :twisted: .

EDIT: Tak jsem se trochu zmýlil - ty obdelníky z výstupu "TRIGGER OUT" asi nakonec mají jít, jen nešlo nic na výstup "HOR OUT", mezi konektorem a trimrem byl upadlý odpor, teď to už šlape. Pořád tam ale mám pár dalších závad - například to, že při přepnutí rozmítače na AM rozsah z něho nic neleze :roll: .
sambiliong

#5 Příspěvek od sambiliong »

A pánové, potřebujete něco k tomu rozmítači, nebo k tomu VF generátoru?
ohryzek36

#6 Příspěvek od ohryzek36 »

Jde mi hlavně o rozmítač, s ním mám ještě trochu problémy, VF generátor šlape (nejspíš) jak má (všechny frekvence, AM i FM je OK).
sambiliong

#7 Příspěvek od sambiliong »

něco naskenuju
sambiliong

#8 Příspěvek od sambiliong »

takže potřebuju znát mejl, na kterej to můžu poslat. je toho 5,5M
ohryzek36

#9 Příspěvek od ohryzek36 »

Děkuju za schéma a návod, rozmítač je už opravený :D . Závadu na AM rozsahu způsobovala přerušená cesta (spíš studeňák) k ladícímu kondenzátoru u SN74124N (oscilátoru), takže bez něho byl oscilátor naladěný podstatně výš a následující filtr (naladěný na 455 kHz) dál už nic nepustil - se schématem to bylo opravené skoro hned. Zkusil jsem i další funkce a vše funguje, jak má, takže už mám na chvíli od toho pokoj :)
sambiliong

#10 Příspěvek od sambiliong »

ohryzek36 píše:Děkuju za schéma a návod...

Není zač
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“