Tesla 4116U Marína a Set top box
Moderátor: Moderátoři
Když ten televizor funguje, přece se nevyhodí jen kvůli tomu, že neumí barevný obraz a stereo. Vždyť, kdyby pro nic jiného, tak pro připomínku toho, jak trvanlivé věci naši rodiče uměli vyrobit před mnoha lety, bych takovou televizi vystavoval hrající někde za výkladem. Kolem stále se měnící modely a uprostřed hrající Marínu nebo třeba Ametysta (ten byl navíc designově mimořádně vyvedený). A místo cenovky tučně uvedený rok výroby.
Já vím, na většinu lidí by to asi dojem neudělalo, už moc let si neuvědomujeme, že se zbavujeme často ještě funkčních nebo levně opravitelných věcí, protože třeba "jen" přestanou mít co dělat: není do nich dostupné kompatibilní médium nebo signál. Nadáváme na otřesnou úroveň kvality současných výrobků, ale přesto je koupíme, protože jsou levné a nemáme s kompatibilitou takové potíže, jaké řeší Riprex.
Já věřím tomu, že na té televizi chce sledovat TV programy. Ale to je do ní napřed musí dostat.
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=1228 ... icle=23897
Na okraj: včera jsem věnoval Tesla C110ST-II CTI z roku 1985 sanitářům zdejší nemocnice do bratrovny či jak se té jejich sesterně říká, settopbox si koupili nový, s modulátorem, a řekl bych, že mají dost času na přemýšlení o tom, jakou novou televizi si koupit... jen nožičku se nám povedlo při stěhování ulomit a dálkové ovládání jsme nenašli, ale ono není třeba.
Podobně je ještě kusově tká paní Corrien Maas v Heerewaardenu v Holandsku: www.corrienmaas.nl - umí napodobit tkaninu podle vzorku, ale sortiment už hotových dezénů čítá skoro stovku, takže si lze vybrat z už hotových.
- Přílohy
-
melódia.jpg- (253.96 KiB) Staženo 119 x
Jen mě napadlo, budou tak dnešní placky chodit po 25 letech provozu...?...
Takto chodí (foceno mobilem s automatickým nastavením teploty barev, ve skutečnosti obraz vypadá daleko lépe):