PS a Senát very busy
Moderátor: Moderátoři
PS a Senát very busy
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Poslanec Alfréd Michalík: ...Druhá poznámka se týká už tohoto zákona 133, kde se jednalo o našich platech. Já mám to štěstí nebo tu smůlu, že jsem tady v Parlamentu 15 let, tudíž měl jsem tu možnost osobně sledovat, jak se vyvíjí platy ve sněmovně, v Senátu i v jiných státních orgánech. Stav je takový, že po těchto 15 letech je plat poslance cca 55 tis. korun, což je plat, který má dneska skoro každý účetní v Praze, a je to plat, který je daleko nižší než platy vyšších úředníků na všech ministerstvech, nemluvím o zaměstnancích státních úřadů, NKÚ, úřad pro dohled, atd., co jsou úřady státní moci.
Tyto platy díky tomu, že jsme byli permanentně sledováni tiskem a voliči, mám na mysli naše platy, v minulosti byly buď zastropovány, zablokovány, zmraženy. A ten vývoj byl takový, že dneska jsme na tom, na čem jsme, a platy, které kdysi byly srovnatelné s našimi, jsou na osmdesáti pěti, stotisícových úrovních. A nikomu to nevadí. To už nemluvím o platech na krajských úřadech a na některých velkých obcích.
Ten vývoj, který tady vedl k tomu, k čemu jsme, bohužel směřuje k ničemu, co mi dovolte, abych možná s nadsázkou charakterizoval tak, že směřujeme do doby, kdy funkce poslance v českém parlamentu bude funkce čestná, protože plat poslance vadí našim voličům a našemu tisku, a že vlastně tím pádem předem říkáme, že poslanec a senátor jsou osoby, které budou tvořit legislativní rámec naší republiky, ale zdarma. Takže směřujeme k tomu, že poslanci budou potomci šlechtických rodů, kteří zrestituovali majetek u nás, budou to majitelé velkých firem a jejich manželky, které plat ve Sněmovně berou jako kapesné a které je posílají na charitativní účely, anebo to budou poslanci, poradci bohatých průmyslníků naší země, poradci Bakalů, Pitrů a jiných, kteří vlastně tady tento kšeft budou brát jako vedlejšák, tudíž příjem pro ně nebude důležitý.
To je bohužel tak chmurná vize pro mne, že před tím si dovolím z politických patnácti let tady v parlamentu varovat. V žádné jiné zemi Evropy není poslanec a jeho postavení tak dehonestováno jako u nás.
Prosím vás, zamyslete se nad tím, protože směřujeme k tomu, že být poslancem bude za trest. (Potlesk z lavic nalevo.)
A kutilmile - nelituju tě
(Před lety měli výhrady, aby spolu s nimi létaly v jednom letadle i děti ze severní Moravy do dětského hemodialyzačně transplantačního centra do Motola, protože poslancům se pohled na nemocné děti ekloval... děti měly jezdit sanitkou).
Sociální demokrat Alfréd Michalík ze severní Moravy zvládl loni kromě poslancování zasedat v dozorčí radě firmy BM servis Bohumín, kde si přilepšil zhruba 55 tisíci, či v dozorčí radě ostravské Nové huti. To mu vyneslo 180 tisíc. „Jakmile jsem byl zvolen poslancem, zůstal jsem jen v dozorčí radě Bohumínského městského servisu, což jsou bývalé Technické služby. Tato funkce mi zabírá jen šest zasedání ročně, kdy hodnotíme činnost společnosti, takže to není problém,” vysvětluje Michalík.
http://archiv.bezkorupce.cz/aktuality/p ... -nesidime/
Do roku 1989 byl Michalík členem KSČ, ale poté vstoupil do ČSSD. Sedm let předsedal její místní organizaci v Bohumíně a v roce 1994 se stal zastupitelem města Bohumín. V letech 1996 - 2000 zasedal v Senátu Parlamentu ČR, kde působil jako místopředseda výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu. Od roku 2002 je členem Poslanecké sněmovny. Zasedá v rozpočtovém výboru a výboru pro zdravotnictví. V roce 1985 byl odsouzen k dvouletému podmínečnému trestu. Tou dobou předsedal fotbalovému klubu a spolu s několika dalšími funkcionáři vytvořili ilegální fond s hodnotou kolem 170 tisíc korun, který používali na nákup hráčů.
http://tema.novinky.cz/alfred-michalik
Docela by mě zajímala ta práce, kterou se tak ohání. Nejspíš to bude dřina s mačkáním hlasovacího tlačítka a vyčerpávající cesty do jídelny.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
http://ries.blog.respekt.ihned.cz/c1-48 ... boha-jdete