vypínání Tesla CK-3374XT
Moderátor: Moderátoři
vypínání Tesla CK-3374XT
Jezdil jsem po desce, ale na to, čím se vypne obrazovka (žhavení?) jsem nepřišel. Neví někdo?
televize
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se mýlím, tak promiň. Závada bude asi ve vypínání zdroje napětí 110V. Pravděpodobně bude zkratovaný Q507 popř Q506.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
- alesogrocky
- PetrK
- Kontaktovat uživatele:
pit píše:.......a proto má rada zní ODNES TO DO OPRAVNY NEŽ TO ROŽTÁRÁŠa pak se nedoplatíš
Asi tak nějak
Závada i příčina závady tu už byla vlastně popsaná takže ani není co řešit.
Ti ze servismanů kteří do tělají již nejakou dobu se s touhle "klasikou" setkali už tolikrát že by to ani nespočítali, takže pro ně je to jasné. Ovšem podle mne by to mělo být jasné i pro někoho kdo teprve začíná, vzpomínám si když jsem se kdysi dávno s tím setkal poprvé. Nejdříve jsem se zajímal o to kde seženu schema a podle něj už pak nebylo tak složité závadu i příčinu najít. Prostě chce to o tom nejdřív něco vědět, umět číst ze schematu, přečíst si v něm jaká napětí například mají vůbec na sec.straně zdroje být a mít po ruce minimálně nějaký multimetr.
Připadá mě že dneska fakt každý kdo má doma pistolovou pájku ale nezná ani základy z elektro oboru si napíše na net a myslí si, že mu hned někdo na dálku tu televizi jednoduše opraví
Navíc většinou každá závada má svou příčinu, to si nikdo z "garážních umělců" nějak neuvědomuje. Vždycky mě pobaví když si někdo přijde koupit pojistku do televize. Koupí si jich pro jistotu pět, a druhý den to stejně přinese do servisu....