Může někdo poradit jak se dostat do servisního menu?
Mohl výboj z VN trafa něco přepsat? Potřebuji upravit vert. rozměr. Vertikál jsem prošel a nic jsem vadného nezjistil.
Předem děkuji.
Ani nemusí byť výboj z VN.Nedávno som riešil taký istý prípad na Tesle chassis L9,ale bol tam ešte problém v tom,že keď som v SM nastavil vertikál a uložil,vypol Tv a zapol-údaje(myslím nastavenie v SM,kanály držali) tam neostali.Dodnes neviem,ako prišlo k prepisu pamäti,no riešil som to výmenou 24C08.Po výmene, Tv ide ako má,údaje držia v pamäti.
Teď jsem mimo domov. Ale už jsem zjistil proč se nemůžu dostat do SM - na DO nejde tl. 4. To mirosne eeprom stačí vyměnit nebo ji musím přehrát? Tady je 24C16.
Díky za odpovědi.
Tak potom stačí eeprom bez náplne.No ja som musel nastavovať v Tesle dosť parametrov,keďže neviem natiahnúť obsah z pôvodnej,preto som myslel,že aj u OVP je to tak.
Paměť je v pořádku. Po výměně trafa jsem přeměřil "všechny" diody kolem trafa co jsem viděl, ale dvě byly zamaskovány pod tlumivkou. Jedna znich byla prošvihlá - zdroj 45V pro TDA8177 pin 3. To způsobovalo zpětné běhy v horní části obrazu. Rozměr jsem dostavil v SM.