Jak pozlatit cinch konektory?
Moderátor: Moderátoři
Jiná možnost je postavit si galvanickou linku na elektrolytické zlacení (používá třeba Amati pro high-end hudební nástroje)
Ale asi bych si radši za tu padesátikorunu zlacený cinch koupil
Konektory
Můj názor na tohle: Když pozlacené, tak obě strany. V přístroji i na kabelu. Když jsou na přístroji niklované, nedávám zlacené ani na kabel. Např. u TV, VHS, DVD kupovat kabel se zlacenými SCARTy jsou úplně vyhozené peníze vzduchem. Zlacený SCART v televizi či videu jsem nikdy neviděl. Důležité je, aby signály byly vedeny stíněnými kablíky (tedy R,G,B, kompozitní video tam a zpět-každý svůj stíněný kablík) a ne dvacetižilovým kabelem pouze se společným stíněním. Tohle skutečně vidět je-"rozmyté" barvy, moaré v obraze. Někdy i jen na 2m kabelu.
cca 30ml a cena je asi 300,-
-
Zell
Jak pozlatit cinch konekory?
Obecně ale, pokud nejde o zařízení určené k provozu v těžkých klimatických podmínkách či vysloveně v agresivním prostředí, kterým zlato odolává, nevidím v použití zlacených konektorů žádnou jednoznačnou výhodu.
Dovolím si otázku: Ve srovnání s čím ???Hill píše:... nevidím v použití zlacených konektorů žádnou jednoznačnou výhodu.
To, že pro malá napětí a malé proudy je pozlacený kontakt vhodnější než nepozlacený je snad dostatečně známo.
USB má pozlacení požadováno přímo ve specifikaci.
Síra patří mezi šest prvků nejhojnějších v živých organismech.
Jak je nějaký konektor postříbřený, tak na sebe dřív nebo později nachytá nachytá sirovodík ze vzduchu.
Konektory ve spotřební elektronice mívají lesklé pokovení na pohledových plochách, to je předpokládám nikl.
Na nepohledových kontaktech uvnitř konektoru bývá cosi matného, a mám podezření, že je to jenom cín.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Viděl jsi někdy zlato třeba na BNC u osciloskopu? Nebo na konekrorech profi audia ve studiu nebo v PA ozvučení? Jakto že zrovna tam není zlato potřeba?
Pro moje oko jsou pěknější než zlaté třeba rhodiované konektory.
Stříbro sice zčerná, ale sulfity jsou měkké. Zahýbáním se kontakty samy čistí. Roky tohle fungovalo u DIN nebo XLR konektorů.
- martinkopp
U těch cinchů je podle mého použité zlato ještě nižní ryzosti, ale s příměsí nějakého kovu, který bude zvyšovat otěruvzdornost. Jinak by se to po několikerém vytažení ošoupalo a bylo pryč.
! Proč asi maj ukrajinci hubu plnou zlata?