Orava TVP555-A
Moderátor: Moderátoři
Orava TVP555-A
V RKS jsem asi před rokem měnil BU808 a vadný elektrolyt v buzení. Elyt je dvojnásobné kapacity než originál. Může to souviset nebo je to jiná závada? To roztažení obrazu není při běžném provozu příliš patrné, maximálně loga jsou více u kraje. Na statickém zkušebním obrazci je ale deformace viditelná.
Šasi je 11AK30 bez označení verze (s jedním SCARTem). Manuál mám k verzi A11 - servisní menu je v některých detailech mírně odlišné.
Prozatím vrátím vertikální rozměr zpátky aby nebyla narušená geometrie a vrátím se k tomu později po podrobnějším zjištění funkce horizontální regulace. Nepředpokládám že hrozí nějaké další poškození, horizontální rozměr bude kvůli nefunkční regulaci pouze na maximu.
Díky za tipy k řešení problému ale s napětími zdroje se mi moc nechce experimentovat, pokud možno bych odstranil přímo závadu regulace. Na zkušebním obrazci 16×12 polí je viditelných 14×10,5 pole, pokud závada nebude jednoduše odstranitelná tak to asi nechám na dožití.
Príjemnú zábavu.
Je možné že horizontální rozměr je nastavený pro obrazovku 55cm což by s rezervou odpovídalo roztažení obrazu a u menších se ten přesah toleruje?
- Přílohy
-
TVP555A_01.jpg- (17.54 KiB) Staženo 109 x