Může do žárovky vniknout vzduch?
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Může do žárovky vniknout vzduch?
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je ta žárovka nějak raritní, tak ji dál netrap ani nevyhazuj, pravděpodobně existuje nebo bude existovat časem nějaký fajnšmekr, který je dokáže opravovat. Jako už opravujou CRT a elektronky.
Aspoň to tutlej před eurosviněmi, že používáš 500W žárovky, jinak tě možná za rok veřejně ukřižujou
A tu žárovku vyfotíte snadno - stačí si namíchat pyrokatechinovou vývojku. Ještě to chce pár maličkostí, jako klasický foťák, vývojnici, zvětšovák, temnou komoru a tak dále, ale pak bude znát i text na novinách vyfocený skrz rozsvícenou žárovku - a to se vyplatí, ne?
Určitě bych tu tvou 500W nevyhazoval. Může se hodit např při zkoušení rádií, a dalších ,,krámů,, jako odpor při zkratu, kdy krátkodobě svítí, ale pouze při zkratu, z tohoto hlediska používám 200W žárovky, loni jsem koupil ,,tři,, za 20,- ks výr. Narva Bel, asi zase čínská prasata v akci, neboť vlákno je u jedné z jednoho podpůrného sloupku vyháklé, taky sem to neřešil. Ale ta občasně ještě při zkoušení taky žne, ale opravdu jemně, neboť 500W byl dvojnásobnej ,,špás,, a nechtěla se mi kupovat za 70Kč ks
Crifodo píše:Omývání vakuových součástek je výborná věc, takhle jsem nedávno v záchvatu čistotnosti zlikvidoval ECH81. Stačila houbička s vlažným saponátem.
Jestli je ta žárovka nějak raritní, tak ji dál netrap ani nevyhazuj, pravděpodobně existuje nebo bude existovat časem nějaký fajnšmekr, který je dokáže opravovat. Jako už opravujou CRT a elektronky.
A prosímtě, čemu tak to omývání vákuových součástek ,,vadí,,tehdá jsem ze ,,střepáku,, přitáhl asi ,krabici, od bot plnou různejch lamp, především noval, ale i heptal, něco SSSR a pár eurooktal. Po ,á, 10let extrémních podmínek, déšt, sníh, voda, mráz, horko, hlína a pod.... Samozřejmě smyté nadpisy, to, co nemělo vakuum lítalo hodně daleko za smeták, aby se to nepleto, při dalším taháním z hlíny a střepů... Doma sem to vše vykoupak, hezky hadřík, voda, a naleštit, nožičky má vše z ohýbané, u novalů to není problém ,,rovnat,, taková PL50x z telky prdla, mrcha!
EDIT- DOPLNĚNO:
pokud je nějákej fajnšmekr, docela bych tím napatlal všechny elky, mám pocit že obča některým mizí gétr
1 kW
Stefan31
- Přílohy
-
Vlákno.jpg- Detail vlákna
- (128.72 KiB) Staženo 190 x
-
1 kW.jpg- 1 kW
- (90.55 KiB) Staženo 207 x