Škoda Felicia COMBI r.v.1997

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
breta1

#16 Příspěvek od breta1 »

Felda z r.1997 se dělala jako jednobodová a ne MPI?
OK2STO

#17 Příspěvek od OK2STO »

Ale dělaly se MPI 1,3 měl jsem takovou v 1997.
555

#18 Příspěvek od 555 »

jo jo tu měli naši to MPi 1,3. takže s rozebráním motoru nebude problém teda.sem rád.já to taky dělal bez zvedáku:-(auto sem v předu zvedl na ,,kozy" a motor vlastně propadl dolů a pak sem ho vyndal.ale byla to šílená práca:-(vyndámí by mi jakštakš šlo,ale jinej bych tam v životě zpátky nedal.to už je práce pro automechaniky :)
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#19 Příspěvek od PeteBurns »

A prečo si vyberal celý motor, keď bol v poriadku? Prečo si neprehodil iba hlavu? 8O No robiť to bez žeriavu, moc si to neviem predstaviť :wink:
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Protože vyheverovat auto a spustit vyvěšený motor pod něj je jednodušší, než heverovat agregát nad kastli. Moc koukáš na Overhauling a Street Customs na Discovery. Uvědom si, že předohrab integrovaný s převodovkou a diferenciálem + poháněnou nápravou se ze samonosné kastle vyndavá úplně jinak než "amerika V6 (V8 )" z konstrukce s rámem - tam jednoduše motor dolů spustit nelze a motor zavěšený na hever (vyndávaný vrchem) je jediná možnost. I při kompletaci autí na lince je běžně agregát do skeletu vsouvaný zespodu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#21 Příspěvek od PeteBurns »

Ekkare neboj nič, Discovery nepozerávam, a už som sa voľačo motorov navyťahoval :wink: :D Na felde v pohode, ale na väčších motoroch to spodkom nejde bez demontáže celej nápravnice, takže je jednoduchšie to vyberať vrchom, hlavne ak nie je možnosť zdvihnúť auto do väčšej výšky, no naozaj si to moc neviem predstaviť, ako to vyberal zemanekt bez heveru a žeriavu sám, to povoľoval skrutky na silentblokoch a nechal celý motor aj s prevodovkou spadnúť na zem alebo ako? :lol: Neviem, možno je Hulkov bráško :lol: No spustiť to dole, najskôr jednu stranu, potom druhú, no dajme tomu, na felde to silnejší chlap ešte zvládne, ale nahodiť to naspäť, tak tomu neuverím, aj so žeriavom je to niekedy piplačka, nahodiť to aby to sadlo... Mňa ale zaujímalo, prečo 555 nenechal komplet motor v aute a nevymenil iba zlú hlavu, tomu nerozumiem...určite to je oveľa jednoduchšie aj rýchlejšie, hlavne ak mal motor v poriadku, čo sa týka vôlí na kľuke a ojniciach, kompresií atd...ja by som určite druhý neznámy blok nenahadzoval, hlavne ak by som nevedel, v akom je stave...
zemanekt

#22 Příspěvek od zemanekt »

houpačka + pytel s cihlama
Jessy

#23 Příspěvek od Jessy »

DELONG píše:Obávam sa že bude treba vymeniť celú hlavu.Ubrať tam už niekedy nie je čo.Dosť často sú vyžraté koróziou a potom to netesní a voda sa dostáva do spaľovacieho priestoru a motora.Ďalej určite bude treba lapovať ventily a vymeniť guferá na ventiloch.
Nové tesnenie pod hlavu,sacie a výfukové potrubie nové uťahovacie šróby na hlavu( sú dosť drahé) ,práca no 8000Kč to je asi dosť .Práca tak za 50 až 70 €. Skús nejakého lacnejšieho automechanika a servis vynechaj z hry.Sú moc drahý.
Edit:kámošom to robím lacnejšie :wink:

Není hlava vacs. hliniková ? Tam zkoroduju max. mrazuvzdor.zátky. A s tými novými šróbami by som to vôbec nehrotil, je to zbytočné, pokud nie su viditelne poškodené
ok1hga

#24 Příspěvek od ok1hga »

hliníková hlava je někdy pěkná svině a zvlášť, když se do chlazení naleje mizerná nemrznoucí směs (FRIDEX)

mě to vyžralo hliníkovou hlavu takovým způsobem, že jsem musel koupit novou komplet.
Projevilo se to tak, že se začala ztrácet voda a motor přestával táhnout.
Nakonec to při cestě do práce (cca 10km) vystřelilo těsnění a z výfuku tekla voda. Motor se zastavil.
A na špagátě jsem se musel přesunout do servisu . . .
byl to Forman GLXi 50kW r.93 . . . to je historie . . . už to je deset let . . .
Naposledy upravil(a) ok1hga dne 23 črc 2011, 10:31, celkem upraveno 1 x.
Jessy

#25 Příspěvek od Jessy »

Tak to jo, Fridex je na AL hodne agresivny. "Občas" sa vyplatí prečítať návod ... :wink:
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Copak Jessy , propustili tě z práce , nebo se jen nudíš ?
Jessy

#27 Příspěvek od Jessy »

Ani jedno, ale mám teraz konečne trochu vic volna, a čas venovať sa veciam ktoré ma bavia
tatramacek

#28 Příspěvek od tatramacek »

Nezakladam nove tema. Jedna se o Felicii 1.9D kombi s roku 1997. Zajimalo by mne jak casto se u techto dieselu steluji ventily.. A jakym zpusobem.. Kamarad ma tento vuz a pri tahu motor klepe jak traktor.. Trosku pri tahu kouri. Nikdo nevi kolik ma motor najeto,protoze ve voze je tento motor druhy.. Jak casto se u tohoto motoru meni olej ? A jaky olej se do motoru leje. Diky moc.
Audaces fortuna iuvat
Fordak

#29 Příspěvek od Fordak »

Ventily se nesteluji,olej po 7500 km,splnujici normu vw 505.00.
tatramacek

#30 Příspěvek od tatramacek »

Diky. Jen mne zarazi,ze ten motor tak klepe :-( Ventily maj hydrostely ?
Audaces fortuna iuvat
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“