Zdravím všechny, máte někdo zkušenost s resetem počitadla stránek u tonerů XEROX 6180? Hlásí mi vyměnit, ale jsem přesvědčen, že tonery nejsou prázdné. Snad to kontroluje nějaký čip na toneru anebo se to dá vypnout v servisním menu tiskárny. Zatím jsem nic nenašel. Nevíte někdo?
Na některých typech XEROX tiskáren jsou v patici seriové paměti, jejich obsah závisí na počtu tisků. Bohužel jsem nedešifroval, jak to funguje. Tak jsem to vyřešil tak, že jsem si půjčil z nevyčerpané tiskárny paměť, překopíroval ji a použil. Funguje to spolehlivě, ale zdá se, že to závisí od typu tiskárny (nelze zaměnit paměti od různých typů). Také nevím, jak je to konkretně řešeno u 6180.
Začínám do toho trochu pronikat. Je tam toto, s označením NN3515
a konfigurace vypisuje - neznámý toner VYP
možná kdyby se to dalo změnit, tak by to pomohlo, ale v service menu jsem to nenašel
Obavam sa, ze ani v servisnom menu s tym neurobis nic. Musis zmenit obsah tej EEPROM - bud prepisat (skopirovat z druhej) alebo vymenit (kupit cely "chip" aj s tou antenou).
Já vím, že, epson, ingoust měli čip, prodával se v globusu takovej ,,oblbovač,, to se připojilo, zablikala ledka doplnil se inkk inj. stříkačkou a tisklo se dále