Teraz som si objaednal MPLAB ICD 3 Evaluation Kit (with PICDEM 2 Plus) - ma mi to prist az zaciatkom unora tak by som vas chcel zatial poziadat o teoreticke informacie k mojej prvej aplikacie, na ktorej sa chcem naucit zaklady programovania PIC. Ak by to uz niekto riesil a bol ochotny dat sem cast kodu tak by som to velmi ocenil.
Tak moja prva aplikacia by mala byt:
- komunikacia PIC s grafickym displayom 128x64 (popr. alfanum. displayom 16x4)
- vytvorenie setup menu (ovladane potrebnym poctom tlacitok - napr. hore / dole / enter / esc / save ...)
- display ukazuje cas a datum (nastavitelny tlacitkami, nie je potrebne riesit letny a zimny cas a prechodny rok ...)
- PIC na zaklade casu zapina / vypina relatko - "alarm"
- k PICu je pripojeny 3 x termoodpor - znazornuje hodnotu teploty na display-i (popr. graf na grafickom display)
- na zaklade teploty spina relatko / relatka (na chladenie / ohrev)
- hodnoty zopnutia vypnutia rele sa nastavuju pomocou tlacitok (nie su fixne nastavene!)
Mozno to nie je najjednoduchsia aplikacia ale na niecom sa chcem ucit ... a blikanie LED nie je zrovna to co by som chcel. No a ked sa to rozlozi na mensie ulohy tak by to zase nemalo byt az tak zlozite.
Chcel by som vas poprosit o radu ake PIC (dostatok pamati / zapis konstant zapnutia relatok mimo programator ... ) mam kupit a aky display. S cim mate dobre skusenosti - na cenu nie je potrebne hladit
Ak by ste mali niekto niektoru cast kodu (cas a datum, alarm, PIC - termoodpor, PIC->graf, PIC -> relatko, ovladanie celeho systemu tlacitkami ...) tak by som to privital.
Edit: Este dodam ze by som to chcel proframovat v C... ASM mi nejak neprirastlo k srdcu
Dakujem za kazdu radu.
Prajem pekny den.
Marian