Jsme to co jíme...
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
No, prasátko vozím z jižních Čech - ověřený chovatel, který čuníky krmí kvalitně. Uzení masa a výrobu klobásků si zajišťuji svépomocí - tedy s kamarádem. Co se týče masa ze supermarketu, tak je to nesrovnatelné a tuším to supermaso nejde ani nazvat masem.
Brambory, ovoce, okurky vozím z jižní Moravy - opět ověřený pěstitel. Se supermarketem opět nelze porovnat. I to co prodávají pod označením brambory je něco podivného, kde je identifikovatelná choroba už při pohledu z pěti metrů.
Rybami mě zásobuje kamarád - loví je z Vltavy.
Mléko? Kupuji spolu se zbytkem (sýry, mouka, ...) v oněch supermarketech. Mléka jsem se nenapil už asi hodně let, nicméně ho používám pro výrobu ostatního.
Pánové a dámy, taková křenová omáčka s domácím knedlíkem a domácím prasátkem, to je nášup...
Custe,křenovou tyky dělám,ale s uzeným masem nejlépe krkovičkou.Je to paráda,ale musí při jídle pěkně téci z nosu jak ten křen čistí dutiny,jinak to není ono.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Polévka: celkem standard - krémová bramborová - s kořenovou zeleninou - dohromady povařit do měka a pak rozmixovat/propasírovat - podávat ze smetanou (hlavně v polévce doporučuju celer, tan v kombinaci s bramborami je naprosto výborný - dá se tak udělat i chuťově zajímavější piré).
Hlavní jídlo: prasátko - libové maso nařízkovat, poklepat, sůl, pepř, zaprášit moukou - osmahnout - pak dusit s na čtvrtky nakrájenými oloupanými jablky.
Příloha: Rýže dušená s cibulí a hřebíčkem.
Ještě teď mám tu chuť na jazyku - asi to spláchnu vínkem - mám tu výborné André. Nebo vlastně i docela náhodně a asi i neopakovatelně vyrobené Cuvée Rosé.
EDIT: Tak nakonec přece jen něco lehčího - našel jsem Veltlínské červené rané v pozdním sběru - letošní.
Aneb to moučnaté těsto je takové lívancovaté, naopak nudličky brambor se vypraží. Můžeš zkusit nastrouhané brambory pomixovat, pak pustí vodu a dá se tam nacpat víc mouky.
Nejdůležitější je český česnek a nezvětralá majoránka, to je ňamka.
Cust píše:Pánové, dnes jsem se pokusil experimentovat ...
Hlavní jídlo: prasátko - libové maso nařízkovat, poklepat, sůl, pepř, zaprášit moukou - osmahnout - pak dusit s na čtvrtky nakrájenými oloupanými jablky.
Příloha: Rýže dušená s cibulí a hřebíčkem.
Tak to zkus naši obměnu - maso naklep, před naklepáním osol, pořádně posyp hrubě podrcenou směsí nové koření - zelený pepř (ale ať to není moc ostré), prostě to do masa vtluč. Někdo vtluče i strouhanku. Osmaž na tuku skoro tak, jako bys dělal přírodní řízek, čili dost až do červena, dej na plátky jablka do pekáče, podlij, přidej zlehka podrcený jalovec (tak 5-8 kuliček na porci), dus pod poklicí, až se jabka téměř promění v kaši a pak bez poklice v troubě, polévat, jednou či dvakrát obrátit - aby z obou stran byla příjemná barva. Vody by mělo být dost, jablko se promění prakticky v kaši a maso by bělo být dost měkké (téměř se samo rozpadat) a mělo by být pořádně provoněné jalovcem. Výborně k tomu pasuje bramborová kaše.
A kutilmile - nelituju tě
Bramborák: zásadně dělám na sádle, velkou vrstvu sádla nemusím, mám rád, když jsou i trošku přismahlé
Bramboráky se dají slušně zachránit přílohou, když se třeba polijou dobrým hustým gulášem a smotají, nebo se vyplní kyselým zelím, které se udusí s nasekanou ostřejší klobáskou. S tím zelím je to vhodné i pro toho, kdo nemá rád velkou mastnotu, která v bramborákách vždy je.
Moderátoři, co takhle udělat na bastlírně sekci vaření - vždyť je to jako s obvody, jen bez kalafuny.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]