Můžu zaměnit méně voltovou baterii za více voltovou ?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JonnyT

Můžu zaměnit méně voltovou baterii za více voltovou ?

#1 Příspěvek od JonnyT »

Dobrý den. Chci se zeptat mám notebook s originální baterii která má 11,1V ale bohužel už je špatná a moc nevydrží a tak se chci zeptat zda místo ní můžu pořídit baterii se 14,8V ? Nejsem si jist jetli bych je mohl zamenit aniz by mi nedoslo ke skratu nebo jakemukoliv zničení notebooku.
ok1xgi

#2 Příspěvek od ok1xgi »

Pokud to není originál baterie do konkrétního NTB, tak bych to ani nezkoušel...
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Nemohl, protože Battery management je nastavený na tu s nižším napětím. Krom toho jsou na ni "stavěné" i zdroje, které z ní vyrábějí všechna v počítači obvyklá napětí - +5V, +12V, +3,3V a další.
Kdybys tam nacpal 14V, uděláš z toho generátor dýmu dřív, než se naděješ. Pokud teda ten údaj 11,1V není "aktuální" napětí na baterce, na které by mělo správně být 14,8V...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AmarokCZ »

Pokud to NTB umožňuje (o čemž pochybuji) tak proč ne - co je to za NTB a co za baterii tam chceš nacpat? (ještě jsem neviděl NTB, který by měl různé typy baterií s různým napětím, ale to neznamená, že takový nemůže existovat :) )
EKKAR: 11.1V je asi 3x Li-Pol 3.7V
Gringo_Joe

#5 Příspěvek od Gringo_Joe »

je mozne, ze notebook bude i chvilku fungovat (da se predpokladat stabilizator za baterkou) atd, ale je to risk jak pysk a urcite to nepujde nabit nemluve o dalsich potizich s tim spojenych. Pokud je notebook dost inteligentni, tak se odmitne zapnout.. ale na to bych nespolehal - radeji nezkouset..
JonnyT

#6 Příspěvek od JonnyT »

Je to Notebook Acer aspire 6930....já si také právě myslím že to není možné ale v prodejně mi řekli že to vůbec nevadí ale nějk se mi tomu nechce věřit a tak se právě ptám i tady :) Jinak originální baterie je Li-ion s 4400mAh a chtel bych tam dat dat stejnou 440mAh jenom prave s napetim 14,8V. Originální má značení AS07B41 a podle všemožných internetových obchodů by ta nová měla být zcela kompaktní s tou starou.
rezis

#7 Příspěvek od rezis »

U některých to možné je. Jen jde o to zda právě u tvého.
Internet - metla lidstva
rezis

#8 Příspěvek od rezis »

Díval jsme se na jednoho odzkoušeného prodejce který se zabývá i repasemi a trvdí že to možné je.
http://www.avacom.cz/acer-aspire-5520-5 ... 8v-5200mah
Internet - metla lidstva
ok1xgi

#9 Příspěvek od ok1xgi »

Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
rezis

#10 Příspěvek od rezis »

Gringo_Joe píše:je mozne, ze notebook bude i chvilku fungovat (da se predpokladat stabilizator za baterkou) atd, ale je to risk jak pysk a urcite to nepujde nabit nemluve o dalsich potizich s tim spojenych. Pokud je notebook dost inteligentni, tak se odmitne zapnout.. ale na to bych nespolehal - radeji nezkouset..
Pro provoz mu to nic neudělá. je to pořád méně než jeho napaájecí napětí a měniče jsou jen jedny. S nabíjením to je otázka. Ale většinou elektronika v aku říká kolik se do ní může pustit z měniče který je v ntb. Takže pokud má slušný rozsak tak také není problém. U TM22x to šlo na 100%
Internet - metla lidstva
JonnyT

#11 Příspěvek od JonnyT »

Takže říkáte že jí múžu koupit aniž bych se měl strachovat že mi notes přestane pracovat ? A taky teda jestli se to uz pokud ji koupim nejak znatelne zmeni protože je samozrejme i drazsi nez ta 11V...bude to mit vliv na vydrz nebo neco jineho ?
rezis

#12 Příspěvek od rezis »

11,1V 4400mAh - 48,84Wh
14,8V 4400mAh - 65Wh
Internet - metla lidstva
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Do niektorych notebookov dokonca existuju baterie NiMH aj Li-Ion. Napr. Dell Inspiron 2200.
PCmaniac99

#14 Příspěvek od PCmaniac99 »

Napiš dotaz přímo na podporu ACER do druhého dne Ti odpoví.. mám s nimi dobrou zkušenost...

Tohle je napsáno přímo na stránkách ACERu

71 W 4800 mAh 8-cell Li-ion battery pack:
3.5-hour battery life
or
48.8 W 4400 mAh 6-cell Li-ion battery pack:
2.5-hour battery life
(varies by model)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“