Pracovní osvětlení na jednoosák - jaký alternátor?
Moderátor: Moderátoři
- kevin_mitnick
- kevin_mitnick
A ten motor ze sahary musí úplně stačit. Jinak kdyby to měl spřevodovaný do pomala, tak by na LEDku měl stačit i krokový motorek a cca 200-500otáček.
(mám krokáč, je na něm napsáno 5V1A a stačí točit rychleji rukou malou kličkou přímo na hřídeli a 6V 100mA žárovka krásně svítí a je připojená jen na jedno vinutí)
Řešení s baterkou vypadá lákavě ale znamená to mít pořád nachystanou nabitou baterku
Líbí se mi poslední navržené řešení s W724C0 . Nevím sice co je motorek ze sahary, ale mám určitě nějaké krokáče, motorky ze starých harddisků atd.
Ještě se zeptám, ta W724C0 , s tím se rpacuje jako s klasickou LED? musí se dosáhnout pozadované napětí a hlídat proud který protíká?
Sandal píše:mcmlxxx píše: zaprvý to není altík ale magneto
Právě že to je čistokrevnej altíkMagneto je něco jineho.
No vidíš, tak to se omlouvám, já pořád žiju v tom, že alternátor má budící vinutí, a je třeba na Jawa 250.
Vždycky sem si myslel še permanentní magnety a cívka jsou magneto. V katalogu ND na Jawa 20 se píše že je to ferritové magdynamo
Tak jak vlastně vypadá magneto?
A kutilmile - nelituju tě
Mám pocit, jestli si pamatuju, že dynamo dává rovnou stejnosměr, kdežto altík dává střídavý. A je lhostejno jestlí mají budicí vinutí nebo magnety.
mcmlxxx:
Ten motorek ze sahary je v opačném případě, tedy když nic nepohání ale je poháněn jiným točivým zdrojem - tak je to dynamo které nelze regulovat, asi jako ten altík na pincku - taky nejde regulovat.
- tscherwick