Majstrštyk

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

Majstrštyk

#1 Příspěvek od Crifodo »

Budu rád když se vyjádří nezávisle lidi z branže...

Odpočtový elektroměr napojený majitelem domu - městem na rozvadeč společných prostor pro nájemníky, kvůli ochraně před zamrznutím vody v prostorách, kde není měřený přívod 230V. Kabel ve vidlici je CYKYLo, který vede různě po zdi asi deset metrů do pootevřeného okna. Z rozvaděče je sundaný krycí plechový panel a k němu je stahovačkama upevněné tohle dílo, takže není přístup k jističům, současně není 100% zábrana před dotykem živých částí škvírou.
Přílohy
zlate_dno.jpg
(42.96 KiB) Staženo 322 x
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

Je nás pomaly, či už 7mld..., treba tvoriť podmienky na prežitie zdatnejších :roll:
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

mě osobně to přijde jako prasečina, ovšem mnohem víc mě děsí, že takhle to tam zřejmě udělal někdo s padesátkou , nebo alespoň znalý.
vrky

#4 Příspěvek od vrky »

Hlavně že tam je prouďák
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pajosek2 »

Zajímalo by mne z jakého důvodu je takhle slátané.Spěch,provizirka,nekvalifikovanost? Navíc ten kabel vedoucí dovnitř rozvaděče určitě není stavěný na namáhání ve střihu. Možnost přivření tady je.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

A potom bude ohnostroj... :(
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

bu2520 píše:mě osobně to přijde jako prasečina, ovšem mnohem víc mě děsí, že takhle to tam zřejmě udělal někdo s padesátkou , nebo alespoň znalý.

I "osoba znalá" musí mít "padesátku" = zkoušku z vyhlášky č.50/75 Sb - je to §5 neboli úplný základ. Osoba pouze poučená alias "zaučená obsluha stroje nebo zařízení" je §4... Dotyčná "úprava" mi přijde jako dílo naprostého ignoranta nebo jako záměr přivodit situaci hrozící megaprůserem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tipoval bych to na spěchajícího profíka - ti dokážou mnohem horší věci a už je to ani netrápí, protože před hodinou měli mít hotovo dalších 10 věcí.

Když může někdo používat profi šroubováky místo hřebíků, aby jim lišta chvilku (den, dva , pak týden) držela, než zaschne silikon, protože zeď hmoždinky neuznávala, proč nepoužít vázací pásky místo šroubů atd. atd.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
honza637
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od honza637 »

Za tohle bych mu sebral rodnej list a roztrhal občanku :lol:
Kolik serverů jsi zničil, tolikrát jsi adminem.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Málo. Vzít pometlo a narvat tím střapatým koncem do (_!_), nebo tamtéž narvat zavřenej deštník, uvnitř otevřít a pak vytáhnout...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kevin_mitnick

#11 Příspěvek od kevin_mitnick »

Na.rat do rukou a rok nepustit k vode. A pritom stacilo fakt malo a bylo by to udelano slusne a bez pruseru. To byl pro toho kre.ena fakt takovy problem tu rozvodnicku privrtat na 4 hmozdiny na zed, vyvrtat jednu diru sikmo vedle rozvadece, kabel zatahnout dovnitr a slusne napojit?? Vzdyt by to zabralo snad jen o chvilku vic, nez tvorit tohle dilo ze stahovacek...
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“