Sluchátkový zesilovač napájený napětím z USB

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

1) Je to sice TESLA, ale Litovel.
2) Musíš použít korekční předzesilovač s charakteristikou RIAA - když si zadáš RIAA tady na fóru do vyhledávání, budeš mít hooodně co číst...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od PvvS »

On uz ma po korekcich . NZC jsou komplety, spis ma spatnou snuru...
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Nebo nějakej bug v tom výstupu. Pro grab do PC bych preferoval samostatnej RIAA preamp.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Skay
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Skay »

Cust píše:Nešumí ti potenciometr na změnu hlasitosti?
Sice nechápu podle čeho to toušíš ale máš pravdu 8O Při otáčení potenciometrem se šum zvětšuje. Jsou to stavy k jejichž řešení moje znalosti nesahají.

AmarokCZ :
Ano pověstný konec dispre buzený operákem. Vyzkuším ze zvědavosti ještě ten od pavouka a případně zkončím u toho co jsi mi zaslal. Jen co bude čas kouknu se na to škopkem. Prvně jsem neviděl, že zapojení zesilovače bude takový problém

Díky
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od AmarokCZ »

Skay: pokud to dělá potenciometr (nebo něco za/před ním), tak proč to šumí, když je zkratovaný vstup. Psal jsem ať zkratuješ neinvertující vstup na zem a ty jsi následně napsal, že to šumí i se zkratovaným vstupem, takže to potenciometr nebude (teda pokud jsi něco "nezatajil").
Skay
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Skay »

Ono se to vůbec chová zláštně. Ono to šumí s vyzkratovaným vstupem a s připojeným potenciometrem ještě víc. Prvně jsem připojil samotný kablík a vyzkratoval vstup přímo na DPS a to šumělo. Když jsem poté vyzkoušel zapojení s potenciometrem šumělo to taky ale šum se měnil s polohou jezdce potenciometru. A vůbec i na krajní poloze (na zemi) to šumělo víc než když jsem to vyzkratoval přímo.
Cust

#37 Příspěvek od Cust »

A není ten šum spíše brum?
Šumí/brumí, když máš odpojený zdroj signálu a hlasitost na nule?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od AmarokCZ »

A měl jsi vyzkratovaný audio vstup, nebo neinvertující vstup zesilovače?
jakubrosler

#39 Příspěvek od jakubrosler »

PvvS píše:spis ma spatnou snuru...

Šňůra je v pořádku, používám ji pro spoustu jiných věcí a funguje.

Není tento výstup pro magnetofon (kde jsou zapojeny piny 1 a 4) slabší než ostatní a než je předpokládaná úroveň vstupu pro tu zvukovku? Když digitalizuju z kotoučáku, jde to bez problémů (B116, výstup Monitor). Když chci z výstupu na gramu nahrávat na tu B116 (to funguje), tak to dám do zdířky Radio, která skoro není zeslabena před vstupním předzesilovačem, zatímco zdířka Phono, která má zapojeny piny 3 a 5, je sražena před předzesilovačem odporovým děličem na mnohonásobně nižší úroveň (do té lze nahrávat čistě hypoteticky i z výstupu zvukovky, VU metry se hýbou dobře)
=> výstup gramofonu musí být slabší a proto se ptám, zda jde použít některý z výše uvedených sluchátkových zesilovačů jako předzesilovač pro toto.

Děkuji
Skay
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Skay »

Přikládám foto jak ten výstup vypadá.
Přílohy
IMAG0219.jpg
Výstup při spojení neinvertující vstup OZ - ZEM
(76.15 KiB) Staženo 59 x
IMAG0220.jpg
Výstup při staženém potenciometru na zem
(93.46 KiB) Staženo 79 x
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od AmarokCZ »

Ještě se podívej na to, jak vypadá napájecí napětí, jestli na něm není zvlnění jako na výstupu (100Hz).
5mVp-p na výstupu je docela síla, u toho BUFFu jsem naměřil 100uVp-p při plné hlasitosti.
Jenda_KL
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Jenda_KL »

Skay:
Co třeba ten elyt ve zpětný vazbě C2L (C7,C10) ? Dát místo něj tantal nebo ho vyřadit úplně. je možný že to kvůli tomu kmitá?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od AmarokCZ »

Elyty ve zpětný vazbě zahoď úplně, jsou tam k ničemu.
Duvsan

#44 Příspěvek od Duvsan »

Taký nápad, možno kecám, ak máš chuť sa hrať, vyskratuj D2L, alebo obe diódy nahraď Ge alebo Schottky s nižším prahovým napätím. Ale či to pomôže...
Skay
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Skay »

Při odstranění C7 ze zpětné vazby se výstup posunul do -200mV s přetrvávajícím šumem. Vstupní kondy jsem zkusil nahradit od 100n keramikou přes tantaly až zpět k k elytům. Vše kupodivu bez nějaké výrazné změny co do "kvality" zvuku. Zvlnění na napájecím napětí je 70mV naprázdno. Leda ještě vyzkoušet ty diody. Žádné shottky ale poruce nemám :( Když tak koukám na to schema. Proč je uzel C4 a C5 spojen s výstupem OZ ? neměl by být na zemi ?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“