měnič 12/300v - trafo z pc
Moderátor: Moderátoři
měnič 12/300v - trafo z pc
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
V příloze je schéma fotoblesku který jsem stavěl, napájení tam je z Li-ION, řídící obvod je 555
- Přílohy
-
FL.gif- FL
- (177.69 KiB) Staženo 280 x
edit.. máš tam dokonce sw na výpočty.. fajné.. hned na to letím, při nejbližší příležitosti pár zdrojů kuchnu a zkusím nahodit do sw
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
frpr666: IRLZ34N přežije, protože ne něm nebude víc jak 10V. Můstek není potřeba, ale už si přesně nevzpomínám, proč jsem ho tam dal, buď abych nemusel řešit orientaci vinutí, ale spíš proto aby se rychleji nabíjel kondenzátor (měnič pak pracuje tak trochu jako propustný).
EDIT: Tak jsem si vzpomněl - ten můstek je tam PŘEDEVŠÍM kvůli tomu, že jedna dioda (jako v klasickém flyback) by musela mít závěrné přes 1KV, což není moc dobře sehnatelné.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Přece bys po mě nechtěla abych to překresloval do PCAndrea píše:Jo to je ION a ne 10V, ať žijou 10Mpix čmáranice.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Andrea: já mám naprosto stejný názor, mě taky nadzvedne, když mi někdo pošle mailem BMP, nebo fotku 12MPIX ve které se po zmenšení na 2MPIX neztratí žádná obrazová informace (až tak kvalitní jsou některé digitály). Tady jsem to nezmenšil, protože by nebylo pořádně vidět těch 100uF a znovu se mi to tam psát nechtělo
Pokud stále žiješ v tom přesvědčení, tak by mě zajímalo, jaký (pokud nějaký) digitální foťák vlastníš, protože digitály tohle přesvědčení často vyvracejí.
- Přílohy
-
FL1.gif- Takhle je to lepší, že?
- (22.44 KiB) Staženo 163 x