LCD monitor Benq
Moderátor: Moderátoři
LCD monitor Benq
Jinak napětí na přívod pro ty trubice není snad ani jeden a půl volt, střídavý, teda co sem naměřil.
Myslíte, že kdyby odešly ty trubice, že by bylo něják znatelné, že monitor ,,nadále zobrazuje,,????
Nevíte, jaké by mělo být napětí pro ty trubice, zkusil bych je žhavit z externího zdroje, pokud to de.
Neznáte tuto vadu, nenapadá někoho něco.
Typ uvedu, je to dost komplikované, když mi nejde něják mé PCčko, a to ani s CRT - viz sekce výp.technika
Re: LCD MONIITOR benq
Někdy jde obraz rozeznat i při osvětlení z vnějšku, pokud svítí kontrolka běhu monitoru.CZJKP1 píše:...Myslíte, že kdyby odešly ty trubice, že by bylo něják znatelné, že monitor ,,nadále zobrazuje,,????
Tudy cesta nevede.CZJKP1 píše:...Nevíte, jaké by mělo být napětí pro ty trubice, zkusil bych je žhavit z externího zdroje, pokud to de.
CZJKP1 píše:...konce trubiček jsou černé, jako vysvícené zářivky, ale nevěřím, že by vše odešlo ,,najednou,,
Jinak napětí na přívod pro ty trubice není snad ani jeden a půl volt, střídavý, teda co sem naměřil.
Ono to neodešlo všechno, stav trubic je elektronikou testován a je možné, že kromě nich je všechno ostatní O.K.
Když je PC připojen k tomu monitoru, svítí furt kontrolka ,,modrá,, čili jako že vše běží, jen o5 nic nevidím.
Co se týče těch trubic podvícení, tak to problikávalo bíle jen ten den, co nastala závada. Nyní už to ani neproblikne, a nesvítí ani chvilinku, prostě jako kdyby tam podsvícení nebylo. Na displeji nejsou ani žádné známky toho, že by monitor zobrazoval a pouze nefungovalo podsvícení
Takže asi takhle, napsal jsem to ve dvě v noci trochu nesrozumitelně.
Je to samá záhada.
A to za
A: Monitor jsem dostal 24.prosince, a on odešel 25.prosince (samozřejmě o párlet dopředu)
B: Ještě toho 24. prosince normálně monitor fungoval, byl jsem na PC ještě asi ve dvě v noci, sranda byla, že jsem dostal 24.prosince (letos) novou klávesnici a myš, a nainstaloval jsem ji ten den, než jsem šel těsně spát, potom jsem ještě PC zrestartoval, aby se připojila USB myš (klávesnice je PS2) a po restartu vše jelo, potom jsem PC vypnul, monitor nechávám ve stendby, a šel spát, a ráno se dělo to, co popisuju výše
C: Závada se projevila přesně kdy načetl bios a měl začít načítat OS, přesně se to začalo projevovat v přechodu na OS.