multimetr do 300kč
Moderátor: Moderátoři
multimetr do 300kč
Zaplatil som 350SK a ma take funkcie :
U-, U~, I-, I~, R, C, T, f, automat. vypnutie napájania, indikácia vybitia batérie, testovanie diód, hFE tranzistorov, vnútorné teplotné čidlo (0 až 400C),externá teplotná sonda v cene (pro tep. rozsah -40 až +2500C) +gumový obal.
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
-
Návštěvník
info:
http://www.metrictest.com/CatalogServle ... L=FLU%2087
nesouhlasím
Ze srovnání pro mne totiž vyplývá, že pro servis a bastlení vůbec je jedno, jestli Fluke nebo Metex. Přesnost srovnatelná, zničit je lze stejným způsobem, navíc Metex umí měřit hromadu dalších veličin, užitečných při takové činnosti. Sice svorky pro měření kapacit a tranzistorů nejsou nejlíp vyřešené, ale to jsem mu rád odpustil. Samo-domo-adaptér to jistí.
Možná je ten rozdíl v dlouhodobé stabilitě cejchování, možná ne (viděl jsem totiž ty přístroje otevřené, jistý rozdíl v robustnosti a kvalitě práce viditelný je, ale o tolik zase ne).
Přesto Metex se mi drží pořád v zaručované toleranci. Tři roky. A že bych ho šetřil, to tedy ne. Jsem s ním prostě spokojený a málo muziky za hodně peněz stejně neumím ocenit.
Co jsem to vlastně chtěl říct: jo, že i mezi levnými měřáky do tří stovek se může najít typ, který zrovna pro vaše zájmy vyhovuje. A máte zatím čas šetřit na dražší, kdyby náhodou vyvstala potřeba.
Mimochodem, tady právě tu M890D zlevnila firma Krčmář na pětikilo i s daní, viz www.ezk.cz - jinde, pokud se sežene, za něj chtějí až 1400! Tak bacha, za kolik ho kdo prodává, je totiž dooost
Raptor181 píše:Mozem odporucit jeden. Kupil som ho v GM a ma oznacenie M890G.
Zaplatil som 350SK a ma take funkcie :
U-, U~, I-, I~, R, C, T, f, automat. vypnutie napájania, indikácia vybitia batérie, testovanie diód, hFE tranzistorov, vnútorné teplotné čidlo (0 až 400C),externá teplotná sonda v cene (pro tep. rozsah -40 až +2500C) +gumový obal.
A nebyl by na něj odkaz? ja ho nikde nemuzu na netu najit...
to Davids:
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Oba to sou automaty,podsvíceny display,na display se dají najednou zobrazit
dvě veličiny (třeba napětí a frekvence).Jediné nevýhody jsou jejich rychlost (spíš pomalost) měření a přerušovaný tón prozvoňovačky,kterou se špatně
hledá zlomený vodič.