Tesla Dajana, porovnávací obvod
Moderátor: Moderátoři
- Oberleutnant
- Oberleutnant
Nemyslel jsem televize z Petřvaldu, ale elektronky PL504.Ten zadní kryt mohl někdo vyříznout třeba právě kvůli chlazení, ale nikdy jsem to neviděl.Stalo se mi, že když byla vadná elektronka PCL85, tak po vypnutí televize a vychladnutí zase vertikál nějaký čas fungoval, ale k tomu ochlazení nebylo třeba vyřezávat zadní kryt.Nesetkal jsem se s tím, že by se na vadnou elektronku PCL85 za provozu foukalo, aby se obraz zasynchronizoval
Co ty na to.
Co se týče ted nevím jestli PCL84 nebo PCL85 (myslím že 5), pokud si vzpomínám, tak se elektronka poměrně dost ,,přehřívala,, pak nastával právě problém že ujížděl obraz, apod. stačilo na ní foukat a stabilizoval se, protože se schladila, a tím se to neprojevovalo. Myslím, že onen výřez sloužil na chlazení, a mimo toho i na vrtání, když začala dělat neplechu..
Myslím, že to byl i důvod, proč tam byl ten rezistor /odpor/ - měl snížit žhavení, a tím přehřívání, možná si ho tam měl nechat, aby se tolik nepřehřívala ta nová lampa, a tím se i neopotřebovávala, vím, že to není origo, ale vzhledem k tomu, že se jedná již o starou úpravu, tak bych já osobně nevyšiloval
Jirka
- sambiliong
- sambiliong
- Přílohy
-
t_image1_174.jpg- A nebo tato??
- (28.82 KiB) Staženo 68 x
-
t_telka_120.jpg- Tato?
- (26.73 KiB) Staženo 71 x
- Přílohy
-