DPS s hliníkovým základom

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PavelFF

#16 Příspěvek od PavelFF »

No vidíš - dobrý nápad. Někdo by se s tím babral fixem, někdo by to natíral a přitom to jde jednoduše nalepit. Mě to nikdy nenapadlo. Ač si teď vzpomínám, že jeden ze způsobů výroby plošňáků bylo vyřezávání mezer do samolepicí pásky.
Já to dělám ze setrvačnosti už od mlada - jednak jsem tehdy neměl širokou izolepu a asi by mi to tehdy připadalo jako plýtvání páskou. Kromě toho barvou maluju i lícovou stranu desky (ty cestičky), takže barva se jaksi nabízí a omýt plošňák pak stejně musím. Navíc jsem tento druh desek dělal jen velmi vzácně. Většinou je přece na obou stranách nějaký motiv.
Daleko častěji jsem musel leptat oboustranný kuprextit, i když motiv byl jen jednostranný, protože jsem tehdy nakoupil výhodně v bazaru v Myslíkově nebo na Karláku v pasáži oboustranný. Mám ho dodnes.
Zaky

#17 Příspěvek od Zaky »

Ahoj,
já maskuji často, protoře oboustranné desky dělám na etapy, očistím jednu stranu, nastříkám fotoemulzi, exponuji, vyvolám, vyleptám se zamaskovanou druhou stranou (leptám tak, že deska plave na hladině FeCl3). V rozích vrtnu dvě dírky pro ustavení motivu druhé strany, očistím, nastříkám fotoemulzi, exponuji, vyvolám, vyleptám se zamaskovanou první stranou. Pokusy s leptáním oboy stran najednou se mi většinou nezdařily.
Michal
Superpavel

#18 Příspěvek od Superpavel »

Von existuje nějakej hliníkovej cuprexit? Jak ho poznám abych si ho náhodou nekoupil.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od workhard »

To PavelFF - Ta nepotřebná druhá strana se dá někdy sloupnout :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
iginoiii

#20 Příspěvek od iginoiii »

Superpavel píše:Von existuje nějakej hliníkovej cuprexit? Jak ho poznám abych si ho náhodou nekoupil.

podľa ceny, je asi 3* drahší ako obyčajný :) ale inak to je napísané pri ňom, a je to aj na pohľad vidieť. Akurát keď objednávate cez eshop ako ja, a nikdy ste nič podobné nevidel, ani o tom nepočul, tak to nepovažujete za dôležitú informáciu, dnes by som ho už nekúpil
Odpovědět

Zpět na „Poradna“