WD ma firmware a vsetky ostatne udaje ulozene priamo na platni v servisnej oblasti takze tu nestras ludi svojimi znalostami a coze jaka kalibracia ? Co takeho sa kalibruje bez coho by bol disk nefunkcny ?=nic, vsetko potrebne sa nachadza uz vo firmware vyrobcu a HDD si dane hodnoty môze max. prispôsobovat prevadzkovej teplote prip. inym veciam ale vzdy to aj na defaultnych bude plne funkcne .
Samozrejme staci PCB s rovnakeho typu HDD a je stale sanca 50/50 ze sa to podari, robil som to nejeden krat ci uz 2500bevs/bevt alebo 3200 bevs .
Ak by to PCB bolo este z rovnakej serie tych diskov tak by bola sanca este vyssia ale uz som zamenil PCB aj medzi seriami pri rovnakom modely WDcka a vono sa to rozbehlo aj so vsetkymi datami natom takze za pokus nic nedas - okrem toho ze kupis rovnaky novy disk .
V procesore je tak max. nejaka bootovacia cast firmware ale zaklad sa nachadza v servisnej oblasti disku takze tam ho aj disk bude po zapnuti hladat a preto tie WDcka po zapnuti tak radi cvakaju lebo hladaju prave oblast s firmware len ked maju poskodene platne ci hlavy tak hladaju zbytocne .
A to prazdne miesto na pcb rozhodne ani v tych najerotickejsich snoch nebude pre firmware .Nestras tu ludi prosimta .
PCB na WDcku dokonca neobsahuje ani SW informaciu o seriovom cisle disku ... nieto nejaky firmware

Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .