max. rychlost krokoveho motora

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Atlan

#16 Příspěvek od Atlan »

ok takze mi staci sledovat aby prud neprekrocil 1,2A na jednu cievku res. ak prud dosiahne 1,2A mozem ukoncit budenie ? pokial mi to nebude vadit tj ze sa nemusi udrzat pozicia natocenia hriadela..

Tak dakujem zatial za rady.... budem musiet niekde najst udaje od druheho motora......
Andrea

#17 Příspěvek od Andrea »

Atlan píše:ok takze mi staci sledovat aby prud neprekrocil 1,2A na jednu cievku res. ak prud dosiahne 1,2A mozem ukoncit budenie ?

Kde vezmeš jistotu, že se ten motor za tu dobu stihne pootočit?
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

Sendyx píše:Ty rezonance platí hlavně pro netlumený (nezatížený) motor, v praxi se to při spojení s rozumným mechanismem vůbec nemusí uplatnit.

U jakéhokoliv skeneru Umax a některých HP by člověk řekl, že rezonance jsou tam naopak hlavní efekt.
Měl jsem na opravu dávkovací čerpadlo s opravdu velkým krokáčem, který nezatížený rozhodně nebyl, rezonoval taky jak hrnec na prádlo.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Nejake starsie SCSI scannery (tusim HP) vedia tym motorom vydavat rozne tony - normalne maju na to prikaz "PLAY TUNE" :D
Crifodo

#20 Příspěvek od Crifodo »

No ale co když nějaký tón padne do minima mimo rezonanci? skladba pak bude znít nevyváženě.
Ale viděl jsem na podobné téma jhak rozehrát jehličkovou tiskárnu. Ta má snad vyrovnanější charakteristiku, i když na basech asi taky nic moc.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Nie je to hi-fi, ale na scanner celkom dobre :D :
http://www.ganjatron.net/misc/scanjet/
Crifodo

#22 Příspěvek od Crifodo »

Na to, že si vybrali klasiku, ačkoliv tomuhle nástroji by líp slušel trance, to nezní špatně. SCSI skener je už taky historie :roll:
Ono to tak strašně řve proto, že tyhle skenery nemají jako první člen převodu ozubený řemen, ale tvrdá ozubená kola a převodovka rozvádí vibrace ihned do plastového šasi.
Ty rezonance jsou tak strašné proto, že levné pohony nepoužívají mikrokrokování. Když se krok nadrobí na 16 mezipoloh, je to už skoro sinus a není důvod, aby to řvalo na deset metrů. Taky dynamické vlastnosti budou jiné.
mtajovsky

#23 Příspěvek od mtajovsky »

Kdysi jsme to zkoušeli s děrovačem děrné pásky.
Atlan

#24 Příspěvek od Atlan »

som rad ze je to k veci :D
Odpovědět

Zpět na „Poradna“