Infrazvuk v okolí Brna

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#31 Příspěvek od Andrea »

Možná, že tu podzemní vietnamskou továrnu na ponožky přece jenom najdeš. ;)
frantajetel11

#32 Příspěvek od frantajetel11 »

ZdenekHQ píše:Hodinu tady válčím s mikrofonem, co má 10m kabel a divím se, proč nefunguje - a on mě nějakej hajzl z něj ukradl vložku...

Bacha - ti němci co jim jména začínaj na A... jsou hrozný 🤐 :lol:
Mně choděj taky pořád za patama...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od ZdenekHQ »

Je to vlak. Opakovaně, jak začaly skákat pravidelný červený hřebínky jsem vystrčil hlavu ze dveří a slyšel jsem ho hučet v lese, vždycky téměř na stejným místě.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
frantajetel11

#34 Příspěvek od frantajetel11 »

Hmm tak to seš v kelu... Odpružit postel (podlahu, barák)??? :wink: :lol:
Crifodo

#35 Příspěvek od Crifodo »

Už asi vím, proč partyzány na Vysočině sraly německé transporty o 120 vagónech, hlavně v zimě.

ne že bych ti přál něco ošklivýho, ale kdyby ti přes zeď řvali a dupali sousedovi nezvladatelní parchanti a v létě po nocích ožralí gastarbajtři na terase, asi by tě nezajímal infrazvuk -48 dB pod okolím :roll:
zkus aktivní obranu protihlukem v opačné fázi, nedávno se to tu někde přetřásalo.
kbulda

#36 Příspěvek od kbulda »

Andrea píše:Další Strašice? 8O :roll:

Vidíš, že Andrea měla dobrej tip. Strašice = vlak
Asi se při větším mrazu "scvrkávají " koleje, jsou větší mezery a tak to víc bouchá.
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od PvvS »

Hlavne vymrzne podlozi a veskery otresy se snadneji prenaseji do zeme. Proto pri stavajicich mrazech mohlo byt zruseny dost rychlostich omezeni, kvuli trvale podmacenymu podlozi .Proste to zmrzlo na kost :)).
Crifodo

#38 Příspěvek od Crifodo »

frantajetel11 píše:Hmm tak to seš v kelu... Odpružit postel (podlahu, barák)??? :wink: :lol:

Možná by našel inspiraci ve Vinohradské č.p. 12 :wink:
http://www.tzb-info.cz/3182-snizovani-p ... m-do-budov
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od ZdenekHQ »

frantajetel11 píše:Hmm tak to seš v kelu... Odpružit postel (podlahu, barák)??? :wink: :lol:

Postel jsem si právě před měsícem přidělil poměrně tvrdou (t.j. jen PUR "senvičová" matrace a tvrdá deska), abych odpočinul zádům po celoroční práci. Bohužel sice pomáhá, ale přenáší všechny vibrace.

Budu měřit dál, tohle jsem neměl začít zkoumat, je to jak droga. Jinak negativní vliv infrazvuku na lidskou psychiku je prokázán, a já něco podobného zažívám.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Crifodo

#40 Příspěvek od Crifodo »

Tvrdá postel přece může jako celek ležet na tlumicí vrstvě. Nebo jako některá měsíční sonda, už nevím která, přistávací modul se nacházel v kouli z balzového dřeva vyplněné olejem.
Zkus maskovací šum (hudební), zcela běžně jsou na trhu maskovací CD s hudbou a směsí zvuků z přírody, katarakty, příboj, zvuky lesa. U mě by se taky uplatnily :roll:
bastliar

#41 Příspěvek od bastliar »

Pamätám ešte keď lietali turbovrtulové dopravné lietadlá, to vibrovala celá miestnosť, steny sa zmenili na zdroj infrazvuku.
EKKAR

#42 Příspěvek od EKKAR »

Bastliar - oni lítají dál, jen mají účinnější tlumiče hluku a vrtule s listy o profilu navrženým tak, aby nedělal zbytečně rámus...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Crifodo

#43 Příspěvek od Crifodo »

Dva malý parchanti, kteří skáčou po podlaze ve stavebně průserovém domě s podlahou mezi byty z průběžných trámů, nadělají tolik infrazvuku a tak se s tím nedá rozumně nic dělat, kromě bratislavského řešení, že osmimotorák je proti tomu radostným zážitkem.
EKKAR

#44 Příspěvek od EKKAR »

Crifodo - myslíš Devínsku Novú Ves a "zharmanizovanie susedských vzťahov" ??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
bastliar

#45 Příspěvek od bastliar »

Mimochodom, keď ešte často jazdil sergej to bol skutočne citelný infrazvuk, kto zažil vie.
Naposledy upravil(a) bastliar dne 02 led 2011, 20:53, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“