zvuk motoru v repro
Moderátor: Moderátoři
petyrekk píše:Anonym píše:Add jarda_k:Nejedná se o nedobíjení,ale o zjištění,zda-li není v alternátoru vadná JEDNA dioda.Dobíjet bude i tak.
Add miroja:Nemohu soudit,ze kterého pramene jsi zjistil,že diody v alternátoru jsou dimenzovány na 80V,ale budiž.
Add joeko1:V každém případě odpoj pouze buzení alternátoru(slabý vodič),stát se může cokoliv.
Jsem se zapomněl přihlásit,tož tak.
Nikdo tady neřeší nedobíjení, ale kontrolu právě toho, že altík nic nedodává a když nic NEDODÁVÁ TAK NERUŠÍ. Když bych chtěl zkontrolovat jestli je vadná některá dioda v můstku tak na to mrknu osciloskopem a mám to spolehlivě.
-
87.197.145.149
jarda_k píše:Ještě mě napadlo vyzkoušet budit zesilovač nějakým galvanicky odděleným zdrojem signálu (discman). Pokud signál bude i tak zarušený, mohlo by to být napájením v autě. Taky jsem dával do auta pár odrušovačů, ale v těch autech byly nějaký starý rádia, který to ještě neměly v sobě. U nové věci se snad už bez odrušovače nevyrábí. Nezkoušel jsi vést analogový signál jinou cestou, nemůže být rušení způsobeno vedením podél nějakého silového vodiče?
skusal a robilo to bordel...teraz je na rade odrusovac....ale este som sa ku tomu nedostal
Možná jsem někde něco přehlédl a budu někoho opakovat, nebo to tak máš nainstalované:
Napájecí vodiče vést po straně vedení ostátního napájení, signálové pokládat nejdále od napájecích, nejlépe po druhé straně.
Natáhnout i kostru přímo z baterie a jak už říkal kolega přede mnou, veškéré komponenty audio soustavy napájet z jednoho uzlu.Tuším kolega Toom posílal ten link, hodně užitečná věc - galvanický oddělovač do signálové cesty mezi radio a zes.Běžně ho vede Dexon, Tipa, US Blaster.Ze zkušenosti pomáhá z 80%.
Hodně zdaru!
Vypadá to možná divoce, ale je to léty prověřená zkušenost.
-
Tomantex
Altik
Ono je sice hezký že je nejlepší kostřit zesilovač až u baterky,ale skuste si někdo spočítat na kolik přijde 6 metrů solidního kabelu od baterie k zesilovači,oproti 50cm kabelu na přikostření v kufru. To se ten izolační transformátor s přehledem zaplatí.
-
Tomantex