Odkial dobru operu
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- tiktak1953
opera
Jinak ta stránka filehippo vypadá takhle: http://www.filehippo.com/ (klikni, prohlížeč to otevře sám jako odkaz) a do okýnka úplně nahoře stačí místo slovíčka "Search" napsat "Opera" a "odentrovat" - přejde to na tuhle stránku: http://www.filehippo.com/search?q=opera , kde po kliknutí buď na jméno "Opera" nebo na modrý nápis "Download" přejdeš na tuto: http://www.filehippo.com/download_opera/ stránku. Na stránce úplně vpravo je sloupec, který má nahoře titulek "Download Latest Version" - a pod ním je napsaná konkrétní poslední dostupná verze. Na dalších řádcích pod tím pak jsou vypsané všecky verze, které má Filehippo v archívu - tedy včetně zkušebních, které jsou označené "beta" - zrovna dnes je tam hned pod Opera 11.00 uvedená verze "Opera 11.0 beta 1 (build 1111)" - což právě byla ta předcházející opravdu testovací a zkušební verze. Já už neskladuju starší instaly těchto free softů na CD ani na disku, protože vím, že na Filehippo je kdykoliv najdu - kdyby se novější verze ukázaly být nestabilní nebo dělaly nezdobu. Konkrétně jsem se podíval na staré instaly Opery - mají tam jako nejstarší instal Opera 8.0 (Released (= vydáno): 18 Apr 2005 = 5 years 8 months ago)...
A jinak - Opera se umí sama popídit po modernější verzi. Stačí kliknout na horním šedém řádku na slovíčko "Nápověda" a na rozbalené roletce vybrat "Zjistit aktualizace" - prohlížeč pošle dotaz na svou domovskou stránku www.opera.com a stáhne si informaci o posledních "finálních" verzích - demoverze a bety se tímto způsobem stáhnout nedají, na to se musí jít přímo na stránku opera.com, kde jsou v nabídce pro "testovače".
Velice podobně to dělá i FireFox, u toho se mi ale nelíbí to, že se aktualizuje sám bez povelu při otevření - prostě napíše "Vyčkejte moment, prohlížeč FireFox se aktualizuje a za chvíli se spustí" - i když já o nějakou akutní instalaci nestojím a potřeboval bych spíš rychle na net.
Při stahování aktualizace Opery přes tu "Nápovědu" je také potřeba si pohlídat, aby nebylo zaškrtnuté políčko u titulku "Příští aktualizace instalovat automaticky" - tím by se totiž spustila stejná funce (update na vyšší verzi) kdykoliv je uvolněná nová verze a už se mi stalo, že mi takhle spadlo psaní dosti náročného (a samozřejmě neuloženého) příspěvku na jiném fóru. Takže i na to pozor...
EKKAR píše:...Velice podobně to dělá i FireFox, u toho se mi ale nelíbí to, že se aktualizuje sám bez povelu při otevření - prostě napíše "Vyčkejte moment, prohlížeč FireFox se aktualizuje a za chvíli se spustí" - i když já o nějakou akutní instalaci nestojím a potřeboval bych spíš rychle na net...
V nastaveni rozsirene aktualizace zafajfkovat ..Vzdy se dotazat na postup.. A je to..
2 Robo - nemůžu zaručit, že na FileHippo budou všecky kdy vydané verze a taky že tam bude zrovna ten soft, který kdo bude hledat, ale mně se tenhle archívek osvědčil - tak co bych se nepodělil... Chodím tam třeba právě na výše zmíněný "čistič žrádla" CCleaner.
- tiktak1953
opera
- tiktak1953