Stupnice pro BM388
Moderátor: Moderátoři
Stupnice pro BM388
Zatím jsem u nelineárních stupnic postupoval tak, že jsem změřil proud pro každý dílek a potom v Excelu spočítal příslušný úhel - bereme-li systém přístroje lineární. A pak ruční kreslení, dotažení fontu, další značky a nápisy, aby se to pokud možno nedalo snadno odlišit od originálu. A to při 5-ti nebo 6-ti stupnicích BM388 už na půl hodiny nebude.
V Corelu konkrétní postup nemám zpracovaný ale v Adobe Illustrátoru to jde velmi snadno, navíc se tam dá podkladová kresba zeslabit. Přesnost přefocení není kritická, stačí se dostatečně vzdálit od přístroje (aspoň 8násobek výšky předmětu) a nefotit na krátké ohnisko, pak je při ose přibližně v ose stupnice zkreslení zanedbatelné. Sken je samozřejmě taky možný.
Při kreslení si nasekáš značky kopírováním a pak vyházíš přebytečné, číslice zrotuješ od počátku o příslušný úhel buď číselně nebo volným tažením, vždyť to jsou fakt operace na vteřiny...
Pak se podkladový obrázek buď vyhodí nebo vypne ve vrstvě a můžeš tisknout
FrontDesigner vypadá taky dobře.
proč se ty stupnice tak rády loupou, by mě ale taky zajímalo.
- Přílohy
-
stupnice.GIF- (22.16 KiB) Staženo 409 x
Taky jsem řešil náhradu variátoru GLUWO 3-9 V 1,4 A, v některém příspěvku na to byl dotaz. Poměrně dobře funguje paralelní spojení ruského variátoru 1V5-9, který je k odstání u Drbala a automobilové žárovky 12V 5W.
http://mtajovsky.wz.cz/stupnice/BM388/STUPNICE.CDR