Nazdar, chci se zeptat, mám v autě vysílajdu CB, ta má sice hlasitý reproduktor, ale koupil jsem ještě jeden, externí.
Bohužel zapojením samce se ten zabudovaný vypne a mluví jen externí.
Šlo by nějakou upravou docílit toho, aby mluvily oba? Díky
Pokud by měly bez dalších úprav, jen úpravou rozpínacího konektoru na CB vysílačce hrát oba reproduktory najednou (paralelně zapojené) tak by se vlastně nf koncový stupeň zatěžoval poloviční impedancí. To by se mu asi nelíbilo a koncový tranzistor by se mohl odebrat do věčných lovišť. Je skutečně nutné provozovat oba reproduktory najednou? Asi to bez oddělovacího zesilovače napájejícího přídavný reproduktor moc fungovat nebude.
Jj, proklemovat rozpínací kontakt u jack 3,5mm uvnitř stanice. Pokud to budeš provozovat rozumnou hlasitostí, tak to nejspíš vydrží. Jinak platí to co napsal jirkati
Jsou šílenci, co mají CB příposlech natažený i na záchod - ovšem mají tam (většinou) externí zesilovač. Pak stačí jen počkat, až zařve nějaký Tatar s kilowattem výkonu a už to jde samo..
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]