Co říkáte na můj hybrid?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
usualboy
Kontaktovat uživatele:

Co říkáte na můj hybrid?

#1 Příspěvek od usualboy »

Pokusil jsem se spojit to nejlepší z obou magnetofonů. :)

Vnitřek je Tesla B100, kryt je z magnetofonu tesla B101, knoflíky na posuv a vypínač tesla B100, potenciometry jsou z nějaké unitry stejně tak jako ozdobné držáky na pásek. Plexi vyfocené nemám, ale je jak nové. Hraje jak nový!
Přílohy
tesla b100.jpg
(141.38 KiB) Staženo 273 x
mtajovsky

#2 Příspěvek od mtajovsky »

Pro vylepšení efektu bych tam ještě přidal magické oko ze Sonet Duo. :D

Ne vážně ... docela slušná práce.
usualboy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od usualboy »

To magické oko ještě zvážím... Možná by se dalo umístit na místo počítadla a mohlo by hystericky blikat do rytmu! :D

Jinak, díky za uznání...
kovar

#4 Příspěvek od kovar »

Jako kluk jsem se pokoušel sestavit MGF.Hrál kvalitně,ale tenhle desing by záviděla i TESLA.Gratuluji!!
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
matus15

#5 Příspěvek od matus15 »

mne sa to nepáči, prijde mi to gýčové, prepáč.

najviac z B101/B100 sa mi páči druhá verzia B100(plastové knofle, biele VU-metre) s vymenenými gombíkmi za duralové z prvej série B100
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od zdenoeddie »

keemo

#7 Příspěvek od keemo »

tak tak original je original.
Atlan

#8 Příspěvek od Atlan »

neviem mne sa najviac paci B100 hlinik s kombinacii s drevom...stroj na urovni... proste inac to vyzera ako niejeke cierne čudo
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jezevec »

Jedno nechápu, teslácké mgf byly ve své době neskutečné klumprty v porovnání s konkurencí a vy se tady nad němi rozplýváte. Snad nejhorší byla řada B5. Ale u všech byl stejný neduh a to nekvalitní materiál. Nastavily se s obtížemi brzdy a za měsíc už to zase blblo.
Tesla tenkrát nedělala nic jiného, než číňani dnes, prachsprostě kopírovala výrobky zahraničních firem a to včetně polovodičů. A vrcholem bylo, když do toho naroubovala součástky z produkce RVHP. Výsledný výrobek byl pak o dvě třídy horší kvality než předloha. O designu se ani nemá cenu zmiňovat, blížilo se to spíše našemu "východnímu vzoru" než západnímu trendu, který jsme chodili obdivovat do TUZEXU.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od durkovic »

Atlan píše:neviem mne sa najviac paci B100 hlinik s kombinacii s drevom...stroj na urovni... proste inac to vyzera ako niejeke cierne čudo

moja reč.

ale aj ta urava na foto vyzerá fajn.

ak ide už o "skladačku" tak by som na funkčnu B101 nasadil hlinikový panel B100. lepšie vyzerá a predsa koncakv B101 už hraly inač.

klasickemu užívatelovi tej doby myslim stačili vyrobky tesla, neverím že sa niekto z bežnej populacie pozastavoval nad tým či su brzdy zoradene dobre. fachmani a elektroamatéri už rozdiel poznaly a donastavili si to. samozrejme ak si niekto po tesle dotiahol receiver s amplifierom z tuzexu rozdiel v kvalite reprodukcie už by tam asi poznateľný bol.
Artaban001

#11 Příspěvek od Artaban001 »

mě v tom magiču fascinoval ten motorek, ten byl neobyčejně silný. měl jsem typ, co měl ty kotouče "do uhlopříčky" a když se zapnul, tak bylo slyšet, jak zasvištěl řemínek, než se roztočil setrvačník. Tento magič sice pak změnil majitele, ale ten motorek sem sehnal někde ve výprodeji a udělal jsem si z něj brusku na drobný věci.
Sendyx

#12 Příspěvek od Sendyx »

2 durkovic - ne, klasický uživatel té doby byl nakrknutý, že u některých mechanik buď šmajdaly výšky, nebo naopak vibrovala brzda a tremolovalo to, nebo zlobil filc u hlavy a pískalo to.... je fakt, že neustálým udržováním těch potvor se člověk naučil kupu věcí z mechaniky a někdo vymyslel i hydraulické tlumení a podobně. Taky se člověk poučil o stabilitě (mechanického) systému se zpětnou vazbou, linearitách a tak dále... dnešní frikulíni se na mp3 playerech naučí max. leštit poškrábaný display.
keemo

#13 Příspěvek od keemo »

durkovic
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od durkovic »

Sendyx píše: dnešní frikulíni se na mp3 playerech naučí max. leštit poškrábaný display.

veľmi múdro vravíš, naozaj to má niečo do seba. vtedy trebalo vykonať aspon tu najjjnutnešiu udržbu a to si udržiavať páskovú dráhu čistú a až pak leštiť plexi kryt magiču. teraz naozaj sa ľudia starajú o pristroj len ak má poškrabaný display....
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

Nejlepší byly mechaniky řady B4 a pak až stojaté řady B11.., jak se shodují sběratelé na Západě. Škoda, že se třeba B115 nevyráběla o 15-18 let dřív, kdy už se "venku" některé cívkáče doprodávaly za směšnou cenu, protože kazeta je převálcovala. A Uher by své Variocordy prodával dál, protože to srovnání vlastností mezi typy a modely začali dělat sběratelé až později, kdy Variocorda vedle B115 zatratili. Nejspíš by ale tehdy na pultu rozhodoval také vzhled, a v tom jaksi Tesla vypadala vždy lacině.
A pokud jde o to kopírování, tak kopírovali téměř všichni, pokud jde o patenty, tak v nich kličkovali jak zajíci... dnes už to i pamětníci od firem přiznávají otevřeně.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“