Kaca píše:Děkuji za Vaše odpovědi ! Ale jo, uvedl jsou tam nad těmi ostatními. Co když tedy odpory v bázích zkusím odebrat ? Nepo...u něco?
Zkusím se ještě taky zeptat na tu domluvu s prodavačem ale nevím jak to dopadne. V návodu ale nebylo o výběru stejného zesílení nic zmíněno. Proto ty odpory. A myslíte že ta chyba je v těch rozdílných zesílení ? A co ten proud na T6 ? Je možné že by se ten tranzistor tak lišil ?
Jo a ty odpory v emitoru T6 přeměřím. A kdyby tam byl některý přerušený, je možné že by se ten tranzistor tolik hřál ?
No, já to napsal jako nápad bez ověření a bez záruky, počítáms tím (a prosím o to) aby někdo zkušenější připsal svoje hodnocení a svůj pohled. Zapojení zdroje jsem moc neprohlédl, tak pozor na mně.
Pokud to ale správně chápu, tak správný způsob, jak rozdělit výkon na tranzistorech rovnoměrně bez zásislosti na jejich zesílení je vřadit jim do emitorů odpory, které tam vřazené jsou. (Jsou určené i k měření proudu že?) Odpory do bází tento účinek likvidují. Ještě kouknu do schematu.
Jo, jinak ty úbytky, co jste naměřil reprezentují proudy těmi tranzistory. Tedy tím výkonové ztráty na nich. Pokud jsou emitorové odpory v pořádku.
Geparde, jsem asi blbý - ale ty odpory v bázích myslíš že srovnají výkonu na trandech? Ty snad srovnají jen proudy do bází -> rozhází proudy kolektory -> rozhází výkony. Není to tak?

Pardon že to tu sviním...