BenQ FP91G+

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mirosne

#16 Příspěvek od mirosne »

Jurill píše:Po tejto vete som došiel k názoru, že tá schéma je pre teba zbytočná.

Veď som mu to už aj ja hore vyššie písal a nepochopil. :upset:
Pozdravujem Vás, Miro.
masar

#17 Příspěvek od masar »

technik-po píše:HM a já zase bez schématu nic neopravím, nejprve musím dle zapojení vybádat jak to funguje, pak teprve sem schopný s tím něco dělat. Pulsních zdrojů je spousta typů a každý funguje trochu jinak co se ovládání týká.

Právě to, že nemáš páru, jak to funguje, je důvod, proč Killroy reaguje právě tak, jak reaguje a vůbec se mu nedivím.
Abys neřekl, že ti nikdo nepomůže (ale rady jsi už dostal), stáhni si manuál podobného monitoru zde a můžeš študovat.
Soubor Q9T4_FP91G-circuit operation theory-AU.pdf obsahuje velmi čtivý popis funkce, ze kterého se dozvíš všechno potřebné i to, kam vedou ty dráty od tlačítka POWER. :wink:
Přílohy
Jak to funguje.png
(27.88 KiB) Staženo 160 x
kokun

#18 Příspěvek od kokun »

Tak kondíky tam dej nejlépe ty ještě "z 1. republiky" (takové součástky ty používáš nejraději, zato vydrží 8O ) - viz tady, nebo tady :cry:
U tebe bude asi hlavní problém, žes "usnul na vavřínech" ještě za lampové éry a skočils rovnýma nohama do smd techniky - :nevim:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od technik-po »

Miri děkuji za vysvětlení, všechny elity jsem ze zdroje vyletoval a objednal jsem si nové. Staré vykopávky tam nemíním dávat, jelikož moho být vyschlé. Počkám si až mi příjdou nové. Máš pravdu že nemusí být nafouklé ale díky vyschnutí se změní jejich kapacita a tak neplní to co by měly. Pryč jsou doby když i SONY osazovala své přístroje elity značky TESLA. Tyto kondenzátory byli kvalitněšjší než ty západní co se týkalo právě změn kapacit.
fivestone

#20 Příspěvek od fivestone »

mám problém s tímto typem monitoru-opakovaně hoří tranzitory v jednom invertoru. po výměně jedou tak týden a pak zase odejdou. elyty jsem vyměnil, desku propájel, na trafech jsem nenaměřil rozdíl. trandy ani okolí nenesou stopy přehřátí, tak mi napadá že musí docházet k nějakým napěťovým špičkám ale pokud by odešel vn kondík, došlo by spíš k proudovému přetížení. Nemůže odcházet lampa ? pokud by zhasínal výboj v lampě, na primáru by se to jistě projevilo napěťovými špičkami. Jaká je životnost lampy, nemá s podobnou závadou někdo zkušenost třeba u jiného monitoru? podobně primitivní řešení invertoru si bude u většiny monitorů.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

A foliove kondiky medzi tranzistormi (ak tam teda su)?
Jirka1112

#22 Příspěvek od Jirka1112 »

bezhlavě přeletovávat všechny elyty na desce mi přijde zbytečné. A posuzovat to podle oka, že by mohly být vyschlé, mi přijde dost jako střílení naslepo. Kup si měřák a pár jich proměř. Stačí nějakej levnej Cmeter co umí i měřit i ESR a budeš zhruba vědět jak jsou na tom. Kolikrát jsou vadné i větší kondíky (bulk kondík) nebo 10x20 kondíky klasicky a nemusejí být ani nafouklé, i když tyhle se často nafukují.
pokud nechceš do měřáku moc investovat doporučuji např tento
Jakmile budeš mít jistotu, že problém není v kondenzátorech, můžeš se zaměřit na další součástky..
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od otakarv »

Jirka1112, odpovídáš na téma staré zhruba 3 let. Pochybuji že se v tomto vlákně ještě něco řeší.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“