M1T380 - zajimave chovani
Moderátor: Moderátoři
M1T380 - zajimave chovani
Eventuelne pokud by byl nekdo ochoten poskytnout schema desky D1639 ("AD prevodnik"), ktere mi asi jako jedine bohuzel chybi.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Re: M1T380 - zajimave chovani
http://www.edisk.cz/stahni/48546/D1639_ ... .49MB.html
http://www.edisk.cz/stahni/78752/D1639_ ... .49MB.html
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Má s metráckýma multimetrama zkušenosti, svého času jsme spolu řešili M1T330, konkrétně stažení softu z epromek které se nám ( tedy konkrétně mě
Jinak mám k dispozici jeden (doufám že ještě stále) funkční u známého, paměti tam byly v paticích. Takže v nejhorším by bylo možné je přečíst z toho mého. Ale jestli se je podaří přečíst to nevím...
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
Zda se, ze opravar i konstrukteri by potrebovali kopnout do zadku.....
Ted jeste opatrit vhodne nahradni tranzistory a opravit to.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
Pokud máš Jeffe stejnou v paticích, bylo by to super.
Je tam ještě jedna záludnost, veškeré kalibrační konstanty jsou uloženy v paměti CMOS zálohované baterkou(na desce 8080). Pokud se ta baterka vybije nebo zkratuje, veškeré kalibrační konstanty jsou v háji a je nutné úplně od základů přístroj nakalibrovat. A většina lidí asi nemá tak přesné normály no...
Problem kalibrace po eventuelni celkove havarii dat v CMOSce vidim spise v dostupnosti zdroju kalibracnich signalu, nejaky dostatecne presny referencni merak se nejak vypujci, nebo se k nemu ziska pristup, ale vygenerovani cele te palety signalu muze byt nekdy orisek.
Mimochodem ty Epromky jsou podle manuálu i schematu MHB2716C.
Hláška Error 3 se mi objevovala také, pomohlo vytáhnout ploché kabely a prolisovat znovu všechny konektory. Bez tohohle zákroku jsem naměřil odpor mezi odpovídajícími piny až 6 ohmů!
KS4392 (hledej KS 4392) nabízí Denkl.