Mechanický reset mikrověže s CD?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

Mechanický reset mikrověže s CD?

#1 Příspěvek od Crifodo »

Dostal se ke mně mikrosystém Panasonic SC-PM19, věžička s měničem na 5 CD a problém je v zablokované mechanice, patrně tam něco v převodech proskočilo do polohy ze které se to neumí probrat. Jsou tam dva motorky, jeden na vysouvání, druhý na vertikální polohování, oba převody jsou na sobě závislé a všechno je to z plastu nebudícího důvěru. Má s takovým malérem někdo zkušenost nebo radu, jak z toho ven a nic přitom nezničit?
Původní problém přitom byl znečištěná optika přehrávače, ale v tak nerozebíratelné mechanice to je práce pro vraha...
soucek

#2 Příspěvek od soucek »

To teda jo, je to pěkná pakárna,osobní zkušenost. Zanes to radši do servisu.
LOYZA

CD

#3 Příspěvek od LOYZA »

To je dobrá rada, tady už jsme to řešili! Ta mechanika je opravdu na hlavu!! Je nás mnoho co si na tom užili své a pokud vím, nikdo neví jak jí složit, aby pak fungovala! Všem přátelům a zákazníkům říkám, jedno jediné - pokud kupujete pak jen na jedno CD a máte o problém méně! Vím že ti tato rada nepomohla, ale tak to je a docela tě litujeme pokud jsi při manipulaci někde něco posunul jinak a celé se to zhatilo. Několikrát jsem to taky řesšil a jednou jsem taky něco nechtěně posunul a bylo o zábavu postaráno. Tak jsem do toho jukal pár hodin a zapínáním a vypínáním a lekkým popostrčením jedné té "plácačky" co nese CD se to zaseklé uvolnilo a pak už to běhalo normálně. Ale jak píšu, opatrně! Při normálním položení mechaniky nejdřív zjistit, jestli některá ta plácačka není povyjetá k lejzru, pokud ano, pokus se ji zasunout k přednímu panelu. Nejspíš bude jedna v nějaké mezipoloze a stou se pokus jako já všelijak nahoru dolu a do stran opatrně při zap a vypínání hýbat. Hodně štěstí přeji!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“