Vežka Philips FW-C785/34

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cabernet

Vežka Philips FW-C785/34

#1 Příspěvek od cabernet »

Ahojte,

Táto je úplne nemá, na zdrojovej doske nejaké napätia sú, display nesvieti, relé zopne. Vie niekto poradiť v tomto probléme, príp poskytnúť schému zapojenia?
SMITH

#2 Příspěvek od SMITH »

:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
LOYZA

Philips

#3 Příspěvek od LOYZA »

Pokud si pamatuji tak je tam malé tráfko a pak pořádně velké, že? Pokud sepne relé pak musí připojit 220 na to velké. To je většinou v hájíčku zeleném, tedy jen tepelná pojistka uvnitř vinutí. Jestli můžeš pak se to dá obejít tak, že na tom trafu velkém najdeš na primáru tři vývody. Zapojené budou dva a ten třetí je právě druhý konec přepálené vnitřní pojistky! Ohmetrem zjistíš, který přívod přepojit na ten nezapojený konec. Jinak to tráfko je drahé a jistě nemusím připomínat, že pokud tam není jiná pojistka na primáru, pak jí tam dodáš do série s 220. Mnoho zdaru a dej vědět, jak jsi dopadnul.
cabernet

Re: Philips

#4 Příspěvek od cabernet »

LOYZA píše:Pokud si pamatuji tak je tam malé tráfko a pak pořádně velké, že? Pokud sepne relé pak musí připojit 220 na to velké. To je většinou v hájíčku zeleném, tedy jen tepelná pojistka uvnitř vinutí. Jestli můžeš pak se to dá obejít tak, že na tom trafu velkém najdeš na primáru tři vývody. Zapojené budou dva a ten třetí je právě druhý konec přepálené vnitřní pojistky! Ohmetrem zjistíš, který přívod přepojit na ten nezapojený konec. Jinak to tráfko je drahé a jistě nemusím připomínat, že pokud tam není jiná pojistka na primáru, pak jí tam dodáš do série s 220. Mnoho zdaru a dej vědět, jak jsi dopadnul.

Chlapi, to vyzerá na riadiaci procesor. Napätia sedia. Odišlo to počas búrky. Vďaka vám patrí za pomoc.
LOYZA

Philips FW-C785/34

#5 Příspěvek od LOYZA »

To jsem ale trouba!!! Já jsem přehlédnul že nějaká napětí na desce jsou! Tak to se omlouvám!!
LOYZA

Philips

#6 Příspěvek od LOYZA »

Tak pokud napětí sedí tak to jsem jednou taky opravoval a opravil. Vypadalo to podobně jako že je v háji procesor ale naštěstí se přerušili dva odpory které vypadali normálně - nespálené! Jestli to byl podobný model netuším, ale před okamžikem jsem si to vybavil! To ta skleróza! Ty odpory na desce domnívám se že se nacházeli při pohledu na desku ze str. spojů vpravo dole. Tehdy jsem na to přišel náhodou když jsem hledal napětí 5V pro procesor. Nevím zda ti to pomůže. Na procesoru je i zem i 5V? určitě? Kmitá se na kristalu? Nebo je to totálně "němé"? Pak je to smůla! Jen pro zajímavost, napiš jaký je tam procesor, kouknu se do snůšky jestli náhodou tam nebude. Loyza.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“