Regulovatelný lab. zdroj (ELV) 0-30V 0-10A
Moderátor: Moderátoři
Ne, ten na pozici T5 netopí.
- MartasBrno
Pochopil jsem že hřeje krajní tranzistor, tedy tranzistor nejhůře tepelně svázaný s ostatními a nejhůře chlazený. Je to pravda? Má smysl se zabývat způsobem montáže na chladič a na to jak chladič vypadá? pokud to ujede s teplotou, mělo by to ujet definovaně. Mimochodem, výsledek měření, když odhlédneme od toho hrozného ujetí, vypadá hezky, oproti původnímu stavu...
A ještě jedna vadná úvaha - jakej odpor mají ty "stabilizační bočníky"? 300 mOhm? No a jaký odpor mají cesty na DPSce? Kamarád se takovým uspořádáním desky (pardon, měděné kolejnice) připravil o padesátku výkoňáků, kde jeden začal domino než to zhasnul, všechno bylo na prach. Zbyly mu jen ty měděné šíny.
Andreo, ten poslední vagon mne napadl už včera, ale nechtěl jsem si dělat ze slušných lidí pr*del.
Kaca píše:No, ten původní proražený jsem vyhodil do koše kde je stále a po osazení tohoto stávajícího jsem začel řešit tento problém, takže teť je řeč jen o tom jednom. Musím se sám sobě smát protože nedokážu sformulovat o který že se to jedná. No, teť je to pořád jeden a ten samý který se hřál a měl velký úbytek na R-E už od začátku to je od včera. Omlouvám se ale když to po sobě čtu tak se musím opravdu smát.
Ne, ten na pozici T5 netopí.
Zdárec,
no mám gulášovku ... takže výměnou těch trandů (z pozic T6 <-> T5) sis ověřil, že je problém jen na pozicí T6, cokoliv tam je, tak topí a jinde ne? Jest tak?
Ta vestavba chladiče bude nějaký čas trvat (musím do stěny vyvrtat otvory pro sání na ten větrník) a za druhou stranu větrníku připevním chladič ke stěně takže bude rovnou odizolovaný.
Tak. Už nevím co dál, teť už jen Vaše vyjádření. Samozřejmě že i kdyby to začlo chodit tak dám vědět a věřím že tohle nebyla poslední věc s tímhle zdrojem se kterou potřebuji radit. Ještě jsem nespustil obvod spínání ventilátoru a myslím že ani na pinech určených pro připojení měřidel kluk nic nenaměřil, alespoň jsem od něho něco takového zaslech.
Děkuji a zdravím!