vysílač AM

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
elnovy
Doporučuje se dohled statného moderátora

Prosím kdo umí ten SW kterej to hned pustí na net

#16 Příspěvek od elnovy »

no myslím že z toho plácání jak to udělat by bylo asi nejrozumější
a nejméně napadnutelné dnešní totalitou napřič spektrem .....
začít vysílat na internetu ....živou relaci písní a kratkejch šotů
které nepodléhjí autorskejm poplatkům a které by měli vlastně
začinajíci amatérští umělci k dispozici ....a člověk by na tu hrůzu nemusel furt koukat v televizi a asi by to bylo i lukerativní...časem by se našel
i investor co by to pustil do éteru.......takto TO FUNGUJE VE SVĚTĚ .
asi s tim začnu....Prosím kdo umí ten SW kterej to hned pustí na net
pod určitou adresou ???
E schopů pořiditelnejch zdarma je plnu ....WWW zdarma též ale
WWW rádio zdarma jsem nikde nenašel :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: nett
Můj e-mail: elnovy@email.cz
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
mi-ro

#17 Příspěvek od mi-ro »

Já hlupák si až teď všimnul, že autorem je náš Superpavel. Ten nebude vysílat ani vysílat. Ten jen položí dotaz, na kterej se chytí nejvíc pitomců.
..to bude jen ňákej odpůrek
elnovy
Doporučuje se dohled statného moderátora

#18 Příspěvek od elnovy »

Máš pravdu je hezké že jsi sebekritickej a že nebojíš se začlenit mezi nás všechny :D
Můj e-mail: elnovy@email.cz
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od PabloX »

Ak si na intraku tak sa napuchni na 100V rozvod rozhlasu po drote a mozes vysielat skoro legalne :D Cudoval som sa ale u nas na bloku to aj pocuvali :)
Superpavel

sv přijímač

#20 Příspěvek od Superpavel »

mi-ro: Tohle je můj přímozesilující přijímač.Pro ostatní jeto učesaný vrabčí hnízdo. To mě poradil táta at na všecko nedělám tišták. Tohle je rychlejší a dá se to vylepšovat (inovovat)
Přílohy
P1120203_thumb.jpg
(46.15 KiB) Staženo 118 x
Superpavel

Další foto

#21 Příspěvek od Superpavel »

Conato říkáš? mi-ro žbiro.
Přílohy
P1120204_thumb.jpg
(50.4 KiB) Staženo 112 x
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Že na Danyka nemáš . http://danyk.wz.cz/induk3.html například - tomu se říká HNÍZDO!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Máš to superpavle hezké .
mi-ro

#24 Příspěvek od mi-ro »

Jsi se nějak rychle naučil gramatiku http://www.elweb.cz/forum.php?den=13&stranka=9 a doporučuji pár stránek +- s podobnými tematy třeba tady dole http://www.elweb.cz/forum.php?den=13&stranka=8.
..to bude jen ňákej odpůrek
kelley

#25 Příspěvek od kelley »

Jojo, krystal - pokud v obchodě vůbec byl, což většinou stejně nebyl - tak se prodával proti předložení občanského průkazu. Ne že by ti ho neprodali vůbec.
Ale na dobírku z Hradce jsem krystal (10MHz na čítač) dostal i bez OP - adresu potenciálního záškodníka tím pádem měli podchycenou...
mtajovsky

#26 Příspěvek od mtajovsky »

mi-ro píše:AM se provádí např. přes modulační trafo, to znamená, že VF signál z oscilátoru prochází jedním vinutím trafa a do druhýho pouštíš NF signá ze zesilovače. Tím se mění amplituda VF signálu.

Tím se ještě amplituda kmitů nezmění. Je třeba říct, že se takto mění anodové (kolektorové) napětí - viz obrázek od Crifoda. Odtud název anodová modulace. Se změnou napětí se mění strmost aktivního prvku a posunuje se pracovní bod, čímž se posunuje i místo na charakteristice, kde nelinearita stabilizuje amplitudu kmitů - stručně řečeno.
WLAB

#27 Příspěvek od WLAB »

Dluzno dodat (k tomu jednotranzistorovemu zapojeni), ze se zmenou tech napeti se rovnez meni kapacity (obecne vsechny impedancni pomery) aktivniho prvku, cimz se to cele moduluje jeste frekvencne a vznika humus. Samozrejme, ze takove veci "nejak" funguji, ale sve opodstatneni mely snad v dobe, kdy aktivni prvek stal "pulku" mesicniho platu... rozhodne se nejedna o zadne zazracne jednoduche zapojeni. Kvalitni LC oscilator se napaji ze stabilizovaneho napeti s minimalnim sumem (a to i v pripadech, kdy je treba doplnen fazovym zavesem).
de omnibus dubitandum est
Crifodo

#28 Příspěvek od Crifodo »

Ani snad ne v době, ten jeden GC507 snad stál nějakých 50,- Kčs, tedy 3/4 denní výdělek, jako spíš v případě: když se jednalo o pokus pro mladé pionýry s vysíláním ze stolu na stůl do antény 30 cm.
On i vysílač s pěti tranzistory a třikrát stabilizovaným oscilátorem nakonec prasí, když se mu neohlídá pracovní bod, jde do C a chybí mu výstupní anténní filtr.
WLAB

#29 Příspěvek od WLAB »

GC507 uz je celkem moderna.... Ja tyhle pokusy znam, jako ukazka, ze jde neco prenest bez dratu a ze to neni uplne cerna magie je to dobre, prakticke vyuziti takovych zapojeni je blizke (dnes) nule. Ani na tom nejde nacvicit vypocet oscilatoru - ikdyz to, pokud se berou v uvahu parametry tranzistoru, je uz pro pokrocilejsi pionyry....
A protoze on to chtel pro prakticke pouziti, tak bych mu jako prvni vec prave rekl, ze oscilator se nemoduluje.
de omnibus dubitandum est
hafca

#30 Příspěvek od hafca »

Kdysi dávno, téměř v pravěku vyšlo v Radiovém konstruktéru zapojení signálního generátoru s jedním OC170 plus něco okolo. V té době jsem sloužil vlasti a mívali jsme při dozorčí službě u stolku magnetofon s posledními hity. Pak nám ho zakázali a přišlo ke slovu to zapojení. Na spojdílně magnetofon, linkový výstup do modulace, kus drátu jako anténu a u stolku rádio, které nám milostivě povolili. A na něm se naladil ten signální generátor... Zkoušeli jsme dosah a po kasárnách v pohodě. Je pravda, že napájení bylo o něco vyšší, ale hlavně, že to chodilo. Pak jsme objevili nevyužitou drátovou anténu a ten zázrak napájený s ještě větším napětím na to připojili. Na vycházce se pak zjišťovalo, kam až to dosáhne. Bylo to cca 3km . Ale byl to podzim roku 1968. :lol:
Jinak mi tu někde leží postarší CB stanice, která by měla umět i AM. Jen nemá majka. :cry:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“